Onko Nenäkoru kivulias?

Vastoin yleisiä oletuksia, lävistystä ei tehdä nenän väliseinään vaan sitä alempaan ihoon. Lävistykseen käytetään yleensä 14 ga:n (1,6 mm) kokoista korua, mutta se venytetään usein isommaksi. Nenän poikki kulkee useita hermoja, joten lävistys voi olla kivulias.

Kauanko Nenälävistys paranee?

Nenälävistyksen tulee olla huolellisesti parantunut ennen ensimmäistä korun vaihtoa. Minimiaika nenälävistyksen paranemiselle on kolme kuukautta ja lävistys voi parantua jopa puoli vuotta.

Missä ammateissa ei saa olla lävistyksiä?

Näkyviä lävistyksiä ei suositella ravintola- tai hoitoalalla työskentelevälle hygieniasyistä. Joissakin työpaikoissa ei hyväksytä näkyviä lävistyksiä asiakaspalvelutehtävissä. Armeijassa näkyvät lävistykset ovat kiellettyjä.

Miksi Nenälävistys haisee?

Kun lävistys on parantunut älä liikuttele korua pakolla. Jos et putsaa vieläkin säännöllisesti korua kerääntyy ihon rasvat koruun ja voivat aiheuttaa epämiellyttävää hajua.

Saako hoitajalla olla Nenäkoru?

Muita lävistyksiä ei ole suoranaisesti kielletty, mutta niissäkin toivotaan kohtuullisuutta, ylihoitaja Tuija Lehti selvittää. Käytännössä Turun yliopistollisen keskussairaalan henkilökunnalta on siis kielletty huuli- tai nenäkorut, mutta kulma- ja korvalävistykset ovat vielä sallittuja.

Mikä lävistys sattuu vähiten?

Kipu kestää vain sekunteja, mutta lävistysalue voi olla herkkä noin viikon. Korvannipukoiden lävistäminen sattuu vähiten, kun taas nännilävistykset ovat rankempia.”

Miten hoitaa tulehtunut Nenälävistys?

Jos epäilet lävistyksen olevan tulehtunut, älä poista korua, vaan ota yhteyttä lävistäjääsi. Älä vaihda toista korua, ennen kun lävistys on täysin parantunut. Vaihdossa lävistys saattaa ärtyä ja lävistysreikä jopa “hajota” tai koru voi viedä sinne mukanaan likaa, josta lävistys voi tulehtua.

Onko nenässä rustoa?

Nenän luinen holvi käsittää nenäluut ja niiden sivuilla yläleuanluun processus frontalikset (Huizing ja deGroot 2003). Luinen väliseinä on nenäluiden alla. Ulkonenästä noin kaksi kolmasosaa on rustoa. Rustoinen holvi on myötäävä, mikä suojaa traumoilta.

Voiko kaikki nännit lävistää?

Toiset tuntevat nännit herkemmin kuin toiset jolloin kipu on hyvin henkilökohtainen kokemus. Itse lävistys osuus on kuitenkin nopeasti ohi ja lopputulos on varmasti kaiken sen arvoista. Kaikki nännit voi yleensä lävistää, kunhan lävistäjä on vain ammattitaitoinen ja tietää mitä tekee.

Voiko 13-vuotias ottaa Septumin?

Lävistyksiä ei kuluttajaviranomaisten suosituksen mukaan saa tehdä alle 18-vuotiaille ilman huoltajan lupaa. Joissain liikkeissä lupa vaaditaan vain alle 15-vuotiailta. Lävistyksiä koskevaa lakia ei ole. Kuluttajaviraston ja Turun kuluttajatoimiston mielestä 15 vuoden ikäraja lävistyksiin ei riitä.