Voiko äiti saattaa alttarille?

Myös molemmat morsiamen vanhemmat voisivat saattaa tyttärensä alttarille tai mikäli äiti on morsiamelle läheisempi, tai ainoa vanhempi, mikään ei estä äitiä toimimasta saattajana.

Onko häissä pakko olla puheita?

Ei ole pakko puhua! Muista kuitenkin, että ei ole mikään pakko pitää puhetta, jos ei halua, tai haaste on liian pelottava tai ahdistava.

Saako kirkossa olla olkapäät paljaana?

Päivällä alkavissa häissä saa käyttää myös pitkähelmaista juhla-asua, joko asuun sopivan boleron tai juhlahuivin kanssa. Kirkossa häävierailla ei saa olla olkapäät paljaina. Rintaliivit eivät saa pilkottaa juhlamekon kaula-aukosta eikä niiden olkaimet saa näkyä olkapäillä, eivät edes silikoniolkaimet.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Miten pukeutua häihin nainen?

Nainen voi pukeutua värikkäästi, mutta asun on oltava juhlava leninki, jakku- tai housupuku. Juhlavuuden määrittää ennen kaikkea materiaali. Kauniisti hohtava silkki on juhlavaa, ryppyinen puuvilla ei sitä ole. Naisen kannattaa vältellä väreistä morsiamelle varattu valkoista ja suruun liitettävää täysmustaa.

Miksi sulhanen ei saa nähdä morsianta?

Ennen vanhaan: Morsian ja sulhanen eivät saaneet nähdä toisiaan ennen kuin juuri ennen vihkitoimituksen alkua, jotta sulhanen (???) ei enää ehtisi muuttaa mieltään. Tavasta kehittyi lopulta uskomus, että oli huonoa onnea jos sulhanen näkisi morsiamen hääpäivän aamuna.

Kummalla puolella kirkossa istutaan?

Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat oikealla puolella. Muut ystävät, tuttavat, työtoverit ja puolison omaiset istuvat vasemmalla puolella. Lähiomaisille varataan tila etupenkkeihin. Ei tarvitse huolestua jos on istunut väärällä puolella.

Kummalle puolelle istutaan häissä?

Jos vihkiminen tapahtuu kirkossa, hääetiketin mukaan morsiamen sukulaiset ja ystävät istuvat kirkkosalin vasemmalla puolella, ja sulhasen vieraat taas oikealla puolella ovesta katsoen. Yleensä vanhemmat ja lähisuku asettuvat etupenkkeihin lähelle alttaria ja ystävät taemmaksi.

Paljonko häät maksaa kirkossa?

– Kirkossa vihkiminen ei maksa mitään ja sormuksenkin voi lainata, Mustonen vihjaa. Tämä pätee myös maistraattiin, ellei vihkijää tilata erikseen hääpaikalle.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.