Miksi sukkanauha?

Sukkanauha. Sukkanauhan heittäminen on peräisin 1500-luvulta, jolloin uskottiin, että palanen morsiamen hääpukua tuottaa onnea. Uskomus johti valitettavan usein siihen, että häävieraat kirjaimellisesti hyökkäsivät morsiamen kimppuun ja repivät puvun hajalle.

Miksi vaimo kannetaan kynnyksen yli?

HÄIDEN JÄLKEEN Morsiamen kantamista kynnyksen yli pidetään nykyaikana romanttisena huolenpitona sekä välittämisen merkkinä, vaikkakin sen kerrotaan olevan lähtöisin ajalta, jolloin morsian ryöstettiin ja vietiin tahtomattaan ryöstäjän mukana.

Miksi häissä Polkaistaan?

Hääkakkua leikatessa täytyy polkaista jalkaa, jotta selviää, kumpi puolisoista määrää.

Miksi sulhanen ei saa nähdä morsianta?

Ennen vanhaan: Morsian ja sulhanen eivät saaneet nähdä toisiaan ennen kuin juuri ennen vihkitoimituksen alkua, jotta sulhanen (???) ei enää ehtisi muuttaa mieltään. Tavasta kehittyi lopulta uskomus, että oli huonoa onnea jos sulhanen näkisi morsiamen hääpäivän aamuna.

Kenelle viehe häissä?

Rintaviehettä eli rintakukkaa käyttävät häissä yleensä sulhanen, bestman ja kaaso, sulhaspojat sekä morsiusparin vanhemmat. Rintaviehettä voivat edellisten lisäksi toki käyttää muutkin juhlavieraat osana juhlapukuaan. Sulhasen vieheessä on tyypillisesti jokin morsiuskimpun kukista.

Mitä huntu merkitsee häissä?

Hunnuttautuminen on ikivanha Lähi-idän kulttuureihin kuulunut tapa, jossa huntu liitetään naisen siveyteen ja kunnollisuuteen. Hunnulla pyritään peittämään hekumallisiksi mielletyt naisen hiukset ja estämään miesten syntisiä ajatuksia.

Miksi häissä ei saa pukeutua valkoiseen?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Kenen kuuluu pitää puhe häissä?

Hääjuhlan ensimmäisen puheen pitää yleensä morsiamen isä. Yhtä hyvin onnittelupuheen voi kuitenkin pitää myös morsiamen äiti, isovanhempi tai vaikkapa eno. Muistotilaisuudessa ensimmäisen puheen pitää lähisukulainen tai ystävä. Jos juhlissa on paikalla perhepappi, myös häntä voi pyytää puhumaan.

Kummalla puolella kirkossa istutaan?

Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat oikealla puolella. Muut ystävät, tuttavat, työtoverit ja puolison omaiset istuvat vasemmalla puolella. Lähiomaisille varataan tila etupenkkeihin. Ei tarvitse huolestua jos on istunut väärällä puolella.