Voiko Legginsejä käyttää Housuina?

Sukkahousuja paksummat legginsit ovat yksi monikäyttöisimmistä vaatekappaleista, sillä niitä voi käyttää niin muiden vaatteiden alla kuin sellaisenaan. Vaikka yhä edelleen kiistellään, voiko legginsejä käyttää housujen asemasta, on nykymuoti hyvin sallivaa tämän suhteen.

Onko legginsit housut?

– Leggingsit erottaa housuista se, että ne ovat hyvin myötäilevät ja materiaali on harvoin täysin läpinäkymätön. Ne ovat ikään kuin jossain housujen ja sukkahousujen välimaastossa. Leggingsit ovat materiaaliltaan erilaiset, eli ne eivät ole housut, Saukkola selventää.

Mitä on legginsit?

Leggingsit (legginsit, legginssit, engl. leggings) ovat lähinnä naisten vaatekappale, puolipitkät tai pitkät alushousut, joita voi käyttää myös päällysvaatteena. Sukkahousujen vaihtoehtona käytetyt leggingsit. Leggingsit muistuttavat suurimmaksi osaksi sukkahousuja.

Paljonko kangasta Legginseihin?

Kaavan edelleen kopiointi ja kaupallinen käyttö kielletty. Legginsien tekoon tarvitset n. 1,1m kangasta. Huomioi, että jos lahkeen sisämittasi on pitempi kuin 75cm, tarvitset kangasta hieman enemmän.

Mitä Nahkalegginsien kanssa?

Nahkaleggingsien pariksi sopii mitkä tahansa kengät saappaista korkkareihin ja puseroa vaihtamalla asukokonaisuus on helppo muokata sopimaan tilanteeseen kuin tilanteeseen juhlasta arkeen.

Mikä on Culottes housut?

Culottes-housut ovat hieman vajaamittaiset kangashousut, joissa on usein melko runsaasti leveyttä koko suoran lahkeen mitalta. Culottes-housumallin juuret ovat 70-luvulla. Housut ovat tehneet paluun viime vuosina kansainvälisten somevaikuttajien ja tyyli-ikonien hehkutuksen myötä.

Miksi housut Sana on monikossa?

Housut ovat tulleet Suomessa käyttöön viimeistään keskiajalla eli ennen 1500-lukua. Niihin viittaava sana on lainattu muinaisruotsin sanasta hosa, joka on alun perin tarkoittanut putkimaista sukkaa tai polven yli ulottuvaa sääriverhoa. Niitä on tietysti tarvittu kaksi kappaletta, yksi molempiin jalkoihin.

Mikä on Softshell-housut?

Softshell ei ole mikään oma materiaali, vaan sillä tarkoitetaan yleensä urheilullista, venyvää kangasta, joka koostuu erilaisista materiaaleista. Ulkopuoli voi olla esimerkiksi vettähylkivää ja tuulenpitävää kangasta, kun sisäpuoli on pehmeää fleeceä.

Mitä tarkoittaa flared farkut?

Jos olet koskaan miettinyt, mitä flare-farkut oikeasti ovat, Hegellä on sinulle vastaus! -Leveälahkeiset flare-farkut, ovat farkut, jotka levenevät polven alapuolelta nilkkaan. Joko ne ovat erittäin leveä lahkeiset tai hieman kapeammat.

Pitääkö kangas pestä ennen ompelua?

Kaikki kankaat tulee esipestä konepesussa ennen ompelua, ei vanhanaikaista liotusta (ei liotusta missään tilanteessa) vaan kunnon konepesu. Muista värikohtainen lajittelu erityisesti esipesussa, mutta myös jatkossakin! Tarkista, onko kangas värillinen myös nurjalta.