Mihin tarkoitukseen opintolaina on?

Opintolaina on valtion takaama laina, joka on tarkoitettu opintojen rahoittamiseen. Opintolaina on osa opintotukea, ja sitä haetaan samassa yhteydessä opintotuen kanssa. Opintolainan alkuperäinen tarkoitus on, että voisit keskittyä täysin opintoihisi ilman huolta työnteosta ja valmistua koulusta ajallaan.

Kannattaako ottaa opintolainaa?

Kannattaako opintolainaa nostaa? Kyllä kannattaa, mutta jokainen opiskelija ratkaisee tilanteensa yksilöllisesti. Opintolainaa kannattaa käyttää, jos rahat eivät riitä tai jos ei ole mahdollista yhdistää opiskelua ja työssäkäyntiä. Moni opiskelija voisi helpottaa talouttaan ja ajankäyttöään nostamalla lainaa.

Kuka ei voi saada opintolainaa?

Korkeakouluopiskelijat ja 18 vuotta täyttäneet muut opiskelijat voivat saada opintolainaa 650 euroa kuussa. Alle 18-vuotiaat muut kuin korkeakouluopiskelijat voivat saada opintolainaa 300 euroa kuussa. Ulkomailla opiskeleville myönnetään valtiontakaus 800 euroon kuussa.

Paljonko opintolaina on kuukaudessa?

Alle 18-vuotias saa opintolainaa 300 euroa kuukaudessa. Alle 18-vuotias tarvitsee vanhempiensa suostumuksen opintolainan nostamiseen. 18-vuotias ja sitä vanhempi saa opintolainaa 650 euroa kuukaudessa. Ulkomailla opiskeleva saa opintolainaa 800 euroa kuukaudessa.

Paljonko Kela maksaa Opintolainasta?

Opintolainahyvitys on 40 % siitä opintolainan määrästä, joka ylittää 2 500 euroa. Sinun tulee siis nostaa opintolainaa yli 2 500 euroa, jotta voit saada hyvityksen. Opintolainahyvityksessä on enimmäismäärä. Voit nostaa lainaa kuukaudessa tai lukuvuoden aikana myös opintolainahyvityksessä huomioitavaa määrää enemmän.

Mitä jos ei ole varaa maksaa opintolainaa?

Maksuvaikeudet. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa pankille opintolainan lyhennystä tai korkoja, ota yhteyttä pankkiin hyvissä ajoin ennen maksun erääntymistä. Korkojen maksamiseen voit hakea Kelalta korkoavustusta, jos tulosi eivät ylitä tulorajoja.

Paljonko saa ottaa opintolainaa?

Kuinka paljon voin saada opintolainaa? Korkeakouluopiskelijat ja 18 vuotta täyttäneet muut opiskelijat voivat saada opintolainaa 650 euroa kuussa. Alle 18-vuotiaat muut kuin korkeakouluopiskelijat voivat saada opintolainaa 300 euroa kuussa. Ulkomailla opiskeleville myönnetään valtiontakaus 800 euroon kuussa.

Onko opintolaina halpaa lainaa?

Kelan opintolaina on hyvin edullinen laina, sillä sen korko on varsin alhainen. Pankista riippumatta opintolainan korko on lähes aina alle 1 %. Pankin ja sinun välinen sopimus määrittää, paljonko opintolainan korko on omalla kohdallasi. Opintolainan korko sisältää markkinakoron sekä pankin marginaalin.

Missä ajassa opintolaina pitää maksaa?

Sinun ei tarvitse itse erikseen maksaa opintolainaa takaisin, vaan veloitus tapahtuu automaattisesti. Saat takaisinmaksuaikaa enintään 30 vuotta siitä, kun olet nostanut opintolainaa ensimmäisen kerran. Opintolainan takaisinmaksu alkaa noin kahden vuoden kuluttua opintojesi päättymisestä.

Onko pakko ottaa opintolainaa?

Opintolaina on rahaa, jonka voit lainata pankista opiskelusi aikana. Opintolainaa ei ole pakko ottaa. Jos itse haluat ottaa opintolainaa, sinun täytyy erikseen hakea lainaa pankista.