Tuleeko opintolaina automaattisesti?

Jos opiskelet korkeakoulussa ja saat opintorahaa, saat päätöksen opintolainan valtiontakauksesta automaattisesti. Jos opiskelet toisella asteella, hae lainatakausta OmaKelassa samalla kertaa, kun haet opintorahaa ja asumislisää. Lainatakaus kannattaa hakea kerralla koko opiskeluajalle.

Milloin opintolainan voi nostaa 2023?

Suurin osa opiskelijoista voi nostaa lukuvuoden opintolainansa kahdessa erässä. Ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen ja toisen erän tammikuun 2024 alusta alkaen. Jos lukuvuoden 2022–2023 opintolainaa on vielä nostamatta, sen voi nostaa vielä heinäkuussa.

Mihin mennessä opintolaina pitää nostaa?

Opintotukipäätöksessä, jolla lainatakaus on myönnetty, kerrotaan, milloin ja kuinka paljon opintolainaa voi nostaa. Voit itse päättää, nostatko kaiken mahdollisen opintolainan vai riittääkö pienempi määrä. Lukuvuodelle myönnetty opintolaina on nostettava sen aikana, yleensä heinäkuun loppuun mennessä.

Paljonko Opintolainasta pitää maksaa takaisin?

Opintolainahyvitys on 40 % siitä opintolainan määrästä, joka ylittää 2 500 euroa. Sinun tulee siis nostaa opintolainaa yli 2 500 euroa, jotta voit saada hyvityksen. Opintolainahyvityksessä on enimmäismäärä. Voit nostaa lainaa kuukaudessa tai lukuvuoden aikana myös opintolainahyvityksessä huomioitavaa määrää enemmän.

Kauanko kestää että opintolaina näkyy tilillä?

Useimmille opiskelijoille opintolainan nosto tilille tapahtuu lukuvuoden aikana kahdessa erässä. Opintolainan nostopäivä on syyslukukaudella aikaisintaan 1.8. ja kevätlukukaudella aikaisintaan 1.1. Tietyissä poikkeustapauksissa voit nostaa koko lukuvuoden opintolainan yhdessä erässä.

Paljonko saa tienata opintotuki 2023?

Vuosituloraja lasketaan siten, että tuloja voi olla 870 euroa jokaista tukikuukautta kohti ja 2 600 euroa jokaista tuetonta kuukautta kohti.

Mitä jos ei ole varaa maksaa opintolainaa?

Maksuvaikeudet. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa pankille opintolainan lyhennystä tai korkoja, ota yhteyttä pankkiin hyvissä ajoin ennen maksun erääntymistä. Korkojen maksamiseen voit hakea Kelalta korkoavustusta, jos tulosi eivät ylitä tulorajoja.

Paljonko opintolainaa kuukaudessa?

Alle 18-vuotias saa opintolainaa 300 euroa kuukaudessa. Alle 18-vuotias tarvitsee vanhempiensa suostumuksen opintolainan nostamiseen. 18-vuotias ja sitä vanhempi saa opintolainaa 650 euroa kuukaudessa. Ulkomailla opiskeleva saa opintolainaa 800 euroa kuukaudessa.

Saako opintolainaa nostaa kesällä?

Suurin osa opiskelijoista voi nostaa lukuvuoden opintolainansa kahdessa erässä. Ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen. Jos lukuvuoden 2021–2022 opintolainaa on vielä nostamatta, sen voi nostaa vielä heinäkuun aikana.

Mikä on maksimi opintolaina?

Opintolainan maksimimäärä on 300–800 euroa opiskelukuukautta kohden riippuen Kelan voimassa olevasta opintotukipäätöksestä. Suomessa korkeakoulussa opiskeleville opintolainan maksimimäärä on 650 euroa kuukaudessa.