Mikä ero on Bleiserillä ja puvun Takilla?

– Ero on yksinkertainen. Puvuntakkiin on aina olemassa puvunhousut, toisin kuin bleiseriin. Bleisereihin ei ole saatavilla siihen kuuluvia housuja, kertoo Mats. – Ruotsissa käytetään sanaa «kavaj» eli bleiseri, niin puvuntakista että bleiseristä.

Onko pikkutakki bleiseri?

Pikkutakki, tuo jäsenyyden merkki. Pikkutakki, bleiseri, klubitakki – tämä nykyinen toimistomiehen perusvaate kertoi aikoinaan tarkasti, mihin valikoituun harrastajajoukkoon tai kerhoon kuuluit. Aiemmin julkaistussa puvun lyhyessä historiassa mainitsin, kuinka nykypuvun varhaisin muoto syntyi 1800-luvun lopulla.

Minkä väriset housut sinisen bleiserin kanssa?

Valkoiset farkut tekevät asusta raikkaamman. – Monet eivät ehkä tule ajatelleeksi, mutta sinistä bleiseriä voi käyttää myös shortsien kanssa, Karin sanoo. – Beiget chinoshortsit tai pellavashortsit sinisen bleiserin kanssa on hieno kesäasu, joka sopii erinomaisesti kaupunkiin tai illalliselle.

Minkä väriset housut harmaan bleiserin kanssa?

Rento bleiseri – Pue harmaan bleiserin kanssa t-paita tai poolopaita ja yhdistä siihen mitkä vaan housut – farkut, chinot ja puvunhousut, kaikki toimii. Myöskään värien suhteen ei ole tiukkoja sääntöjä. Kokeile vaaleaa väriä, joka luo kontrastin tumman bleiserin kanssa.

Voiko puvun kanssa käyttää kelloa?

Miesten pukeutumisessa ylipäätään rannekellot ovat muodikkaita, ja oma kello voi olla tärkeä osa asukokonaisuutta. Perinteisen etiketin mukaan puvun kanssa miehen tulisi käyttää vain taskukelloa, ja ainut sallittu koru on etiketin mukaan vihkisormus. Monelle juhlapukeutujalle rannekello voi olla se asun kohokohta.

Pitääkö puvun takki olla kiinni?

Miesten puvuissa takin alin nappi jätetään perinteen mukaan auki. Vaikka sääntö on tuttu lähes kaikille, harva kuitenkaan tietää, mistä tämä tapa oikein kumpuaa. Historian alkuvuosina puvuissa ei ollut virallista napitussääntöä, vaan miehet napittivatkin pukunsa miten milloinkin halusivat.

Voiko puvun takki olla auki?

Puvun takkia tulisi sovittaa aina sekä auki, että kiinni. Napin ollessa kiinni puvun takin pitäisi olla tarpeeksi napakka, jolloin takki näyttää ryhdikkäältä.

Voiko Puvuntakkia suurentaa?

Puvuntakille tehtävissä olevat mahdolliset korjaukset Takkia voi suurentaa tai pienentää maltillisen määrän eri paikoista. Pukutakin olkapäiden muuttaminen. Räätälit eivät yleensä suosittele olkapäiden suurentamista tai pienentämistä eikä ainakaan molempien muuttamista.

Minkä värinen paita harmaan puvun kanssa?

Harmaaseen pukuun sopii hyvin sinisen, violetin ja punaisen sävyt. Myös vaaleanharmaa paita toimii tummanharmaan puvun kanssa. Ruskeaan tai beigeen pukuun valkoinen on varma valinta, mutta myös vaaleansininen ja vaaleanharmaa toimii.

Minkä värinen kauluspaita sinisen puvun kanssa?

Tummansinen puku on käytetyin värillisistä puvuista ja sen tulisi ehdottomasti löytyä jokaisen miehen vaatekaapista. Kauluspaita voi olla valkoinen, mutta muutkin vaaleat sävyt sopivat paidan väriksi tai voit valita paidan, joka tuo kontrastia puvun väriin. Tummanliila solmio sopii erityisen hyvin sinisen puvun kanssa.