Pitääkö puvun kanssa olla kravatti?

Tumma puku on yksivärinen; musta, tummansininen tai aivan tummanharmaa tai grafiitinharmaa. Tumman puvun kanssa käytettävä solmio valitaan tilaisuuden mukaan. Virallisissa tilaisuuksissa solmio on mieluiten juhlava hopeanharmaa, mahdollisesti kuvioitu, niin että kuvio on kudottu kankaaseen.

Voiko puvun pestä?

Voiko puvun pestä pesukoneessa? – Useimmat puvut tulee pestä kemiallisesti pesulassa, kun ne likaantuvat. Jotkut puvut ovat valmistettu villasta, jotka voi periaatteessa pestä itse, mutta puvun sisäpuolella on materiaaleja, jotka voivat vahingoittua hyvin helposti, joten sitä ei suositella.

Mistä tietää että puku on sopiva?

Puvuntakin suhteen tärkeintä on varmistaa, että sen hartiat istuvat täydellisesti – ja se tarkoittaa sitä, että puvun hartioiden tulisi istua tiukasti omiesi ympärille. Loput puvuntakista, kuten hihojen pituus, voidaan helposti muokata, mutta hartiat ovat paljon vaikeammat vaihtaa.

Minkä värinen paita harmaan puvun kanssa?

Harmaaseen pukuun sopii hyvin sinisen, violetin ja punaisen sävyt. Myös vaaleanharmaa paita toimii tummanharmaan puvun kanssa. Ruskeaan tai beigeen pukuun valkoinen on varma valinta, mutta myös vaaleansininen ja vaaleanharmaa toimii.

Voiko häihin mennä ilman Puvuntakkia?

“Mikäli haluaa saapua juhliin ilman puvuntakkia, asia kannattaa aina varmistaa ensin hääparilta. Jos suku on perinteinen ja pariskunta haluaa vieraiden pukeutuvan perinteisesti, silloin suosittelen pukeutumaan pukuun. Miesten pukeutumisessa Suomi on kuitenkin vielä aika konservatiivinen”, Kettunen neuvoo.

Voiko Puvuntakkia käyttää farkkujen kanssa?

Vakosamettipukuun kuuluvat sekä takki että housut, mutta näitä voidaan helposti käyttää myös erikseen. Vakosamettisen puvuntakin voi yhdistää esimerkiksi farkkujen tai chinojen kanssa. Vakosamettiset housut voidaan taas yhdistää vaikkapa hyvännäköisen kauluspaidan kanssa.

Voiko puvun kanssa käyttää kelloa?

Miesten pukeutumisessa ylipäätään rannekellot ovat muodikkaita, ja oma kello voi olla tärkeä osa asukokonaisuutta. Perinteisen etiketin mukaan puvun kanssa miehen tulisi käyttää vain taskukelloa, ja ainut sallittu koru on etiketin mukaan vihkisormus. Monelle juhlapukeutujalle rannekello voi olla se asun kohokohta.

Voiko Puvuntakkia pitää auki?

Miesten puvuissa takin alin nappi jätetään perinteen mukaan auki. Vaikka sääntö on tuttu lähes kaikille, harva kuitenkaan tietää, mistä tämä tapa oikein kumpuaa. Historian alkuvuosina puvuissa ei ollut virallista napitussääntöä, vaan miehet napittivatkin pukunsa miten milloinkin halusivat.

Voiko puvun kanssa käyttää Tennareita?

Kesähäihin ja muihin vähemmän muodollisiin tilaisuuksiin voit hyvin yhdistää puvun kanssa tennarit – mutta ehkä et ihan mitä tahansa tennareita. – Part puhtaan valkoiset nahkatennarit toimivat hyvin puvun kanssa. Mutta myös klassiset Converse tennarit on todella siisti vaihtoehto, hän sanoo.

Mistä tunnistaa laadukkaan puvun?

Laadukkaan puvuntakin tunnistaa pienistä yksityiskohdista, kuten hyvin ommelluista napeista sekä huolellisesti valmistetusta vuorituksesta.