Mitä eroa on Bleiserillä ja puvun Takilla?

– Ero on yksinkertainen. Puvuntakkiin on aina olemassa puvunhousut, toisin kuin bleiseriin. Bleisereihin ei ole saatavilla siihen kuuluvia housuja, kertoo Mats. – Ruotsissa käytetään sanaa «kavaj» eli bleiseri, niin puvuntakista että bleiseristä.

Onko pikkutakki bleiseri?

Pikkutakki, tuo jäsenyyden merkki. Pikkutakki, bleiseri, klubitakki – tämä nykyinen toimistomiehen perusvaate kertoi aikoinaan tarkasti, mihin valikoituun harrastajajoukkoon tai kerhoon kuuluit. Aiemmin julkaistussa puvun lyhyessä historiassa mainitsin, kuinka nykypuvun varhaisin muoto syntyi 1800-luvun lopulla.

Mikä paita puvun alle?

=- Puvuntakin alle voit pukea napitetun Oxford-paidan tai klassisen ja muodollisen pukupaidan hienostuneella kauluksella. Jätä ylänapit auki tai napita paita kokonaan – päätös on sinun. Monipuoliseen siniseen pukuun voi olla mukava valita yhteensopivia värejä paidassa.

Mistä tietää että puku on sopiva?

Puvuntakin suhteen tärkeintä on varmistaa, että sen hartiat istuvat täydellisesti – ja se tarkoittaa sitä, että puvun hartioiden tulisi istua tiukasti omiesi ympärille. Loput puvuntakista, kuten hihojen pituus, voidaan helposti muokata, mutta hartiat ovat paljon vaikeammat vaihtaa.

Voiko häihin mennä ilman Puvuntakkia?

“Mikäli haluaa saapua juhliin ilman puvuntakkia, asia kannattaa aina varmistaa ensin hääparilta. Jos suku on perinteinen ja pariskunta haluaa vieraiden pukeutuvan perinteisesti, silloin suosittelen pukeutumaan pukuun. Miesten pukeutumisessa Suomi on kuitenkin vielä aika konservatiivinen”, Kettunen neuvoo.

Pitääkö puvun takki olla kiinni?

Miesten puvuissa takin alin nappi jätetään perinteen mukaan auki. Vaikka sääntö on tuttu lähes kaikille, harva kuitenkaan tietää, mistä tämä tapa oikein kumpuaa. Historian alkuvuosina puvuissa ei ollut virallista napitussääntöä, vaan miehet napittivatkin pukunsa miten milloinkin halusivat.

Voiko puvun takki olla auki?

Puvun takkia tulisi sovittaa aina sekä auki, että kiinni. Napin ollessa kiinni puvun takin pitäisi olla tarpeeksi napakka, jolloin takki näyttää ryhdikkäältä.

Voiko Puvuntakkia suurentaa?

Puvuntakille tehtävissä olevat mahdolliset korjaukset Takkia voi suurentaa tai pienentää maltillisen määrän eri paikoista. Pukutakin olkapäiden muuttaminen. Räätälit eivät yleensä suosittele olkapäiden suurentamista tai pienentämistä eikä ainakaan molempien muuttamista.

Mitä pukea bleiserin kanssa?

=-jos haluat pukea keinonahkaisen bleiserin arkiseen käyttöön, Suosittelen kokoamaan asun muut osat neutraaleista vaatteista. anna bleiserin olla asun keskipisteenä ja pue sen alle yksinkertainen toppi tai t-paita ja viimeistele asusi farkuilla, hän lisää.

Voiko kauluspaidan alle laittaa paidan?

Yksi aloittelijavirheistä on pitää puvun kauluspaidan alla paitaa, joka näkyy. Korjaa virhe laittamalla kauluspaidan alle v-aukkoinen t-paita tai hihaton paita. Vielä parempaan ja istuvampaan tulokseen pääset, kun jätät aluspaidan pois kokonaan. Myös takin hihat pitää viimeistellä sopivaan mittaan ja päärmätä.