Miksi pikkuhousuja käytetään?

Alushousut ovat housumainen alusvaate. Niitä käytetään suojaamaan päällyshousuja likaantumiselta sekä peittämään sukupuolielimet ja takamus häveliäisyys- ja soveliaisuussyistä.

Kuka keksi alushousut?

Vanhin maininta naisten alushousuista nimittäin löytyy turkulaisen ravintoloitsija Maria Margaretha Holmbergin perukirjasta vuodelta 1817. Vielä 1880–1890 -luvun vaihteessakin alushousujen käyttö oli enemmän herrasväen touhua, talonpoikaisnaiset tuntuivat pärjäävän ilmankin.

Pitääkö alushousut vaihtaa joka päivä?

– Usein sanon myös, että vauvojen ja lasten vaatteet kannattaa hankkia sellaisina, että ne voi pestä kuudessakympissä, niissä kun on helposti puklua tai vaipanreunasta pursuavia eritteitä, Jerkku sanoo. Korkeammassa lämpötilassa pesemisen lisäksi Jerkku muistuttaa, että alushousut ja sukat kannattaa vaihtaa päivittäin.

Mitä stringit tarkoittaa?

=peppuvälipikkarit. Naiset käyttävät usein niitä, mutta myös miehet voivat.

Minkä takia Pikkuhousuissa on tasku?

Tuplakangas suojaa intiimialuetta ja kerää mahdolliset vuodot. Se on pehmeää materiaalia, yleensä puuvillaa, ja antaa alapään hengittää. Kun saumaa ei ole ommeltu, ommel ei hankaa herkkää intiimialuetta. Avoin sauma myös sallii kankaan joustaa eri tavalla.

Milloin naiset alkoivat käyttää alushousuja?

Naiset alkoivat käyttää alushousuja vasta 1810-luvulta lähtien. Silloinen muoti suosi ohuita, vaaleita ja vartaloa myötäileviä leninkejä.

Miksi Alushousuista lähtee väri?

Emättimen sisällä arvo on 3,5–4, eli emättimen sisällä on kaikkein happaminta. – Koska kaikilla naisilla erittyy valkovuotoa alapäästä, haaravälissä on happamampi tilanne. Kun hapan neste erittyy ulos, se hapertaa ja muuttaa alushousujen väriä, Rautkorpi sanoo.

Milloin alushousut roskiin?

Alusvaatteet suositellaan heittämään joka vuosi roskiin, ja vaihtamaan puhtaisiin päivittäin. Myös yökäyttöä pitäisi välttää, sillä alushousut eivät anna haarojen hengittää, mikä johtaa hien ja bakteerien kertymiseen.

Voiko alushousut pestä 40 asteessa?

Puuvillaiset alusvaatteet ja sukat voi pestä 60 asteessa. Silkkiset alusvaatteet, rintaliivit ja muut herkemmät materiaalit voi pestä käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa (tarkista aina jokaisen vaatteet pesuohje). Nestemäiset Lumme-pesuaineet ovat tehokkaita jo 30 asteessa.

Voiko alushousut pestä muiden vaatteiden kanssa?

Jos peset samalla kertaa eri materiaalista valmistettuja vaatteita, pese ne alhaisimman lämpötilan mukaan ja hellävaraisimmalla pesuohjelmalla. Alusvaatteet voi hyvin pestä yhdessä muiden vaatteiden kanssa, kunhan lämpötila on riittävän korkea, vähintään 40 °C.