Mikä on hyvä Vesipilariarvo teltta?

Vedenpitävän teltan vesipilariarvo on vähintään 1000 mm, hyvän 1500 mm ja parhaan yli 2500 mm. Kannattaa muistaa, että mitä korkeampi arvo on, sitä paremmin teltta kestää vettä.

Mikä on hyvä hengittävyys?

Mitä korkeampi MVP-arvo, sitä paremmin kangas hengittää. 5 000 g/m2/24 h on riittävä rauhalliseen käyttöön. Kovempitahtiseen liikuntaan kannattaa valita tuote, jonka hengittävyysarvo on vähintään 10 000. 20 000 on hengittävyydessä huippuluokkaa.

Milloin teltta on vedenpitävä?

Ulkoilu tekee hyvää, mutta jos haluat pysyä kuivana ja lämpimänä valitse teltta, jolla on riittävä vesipilariarvo eli vedenpitävyys. Telttaa voidaan kutsua vedenpitäväksi, kun sen vedenpitävyys on vähintään 1500 mm. Suurin osa nykyteltoista on kaksikerrosrakenteisia eli niissä on erikseen ulkoteltta ja sisäteltta.

Minkä painoinen teltta?

Hyvä tapa miettiä teltan painoa on jakaa paino teltassa nukkujien kesken. 3 kg painoinen kahden hengen teltta tuo 1,5 kg painoa nukkujaa kohden. 4 kg painoisen kolmen hengen teltan paino henkeä kohden on vastaavasti 2 kg. Tuntuuko lisäkilon kantaminen raskaalta vai oletko valmis uhrautumaan lisämukavuuden tähden.

Onko Goretex täysin vedenpitävä?

Kaikki Gore-Texit ovat täysin tuulenpitäviä. Gore antaa takuun kankaan toimivuudesta. Gore antaa niukasti tietoa omien materiaaliensa teknisistä arvoista, joten arvot on kerätty eri testausten tuloksista.

Pitääkö Goretex vettä?

Toimiakseen vedenpitävästi goretex-kalvo vaatii, että vaatteen ulkopinta käsitellään vettähylkiväksi kyllästeellä. Vaatteen käyttö, erityisesti lika ja hikoilu, kuluttaa kyllästettä heikentäen samalla sen toimivuutta – vedenpitävyyden ja hengittävyyden huonontuessa seurauksena on ikävästi kastuva vaate ja käyttäjä.

Mitä tarkoittaa vedenpitävä?

Alkuun karkeasti yksinkertaistettuna määritelmä: Jos vaate on tehty vedenpitävästä materiaalista ja sen kaikki saumat on tiivistetty (teipattu), voi sitä kutsua vedenpitäväksi. Jos vaate on tehty vedenpitävästä materiaalista, mutta saumat on tiivistetty vain osittain tai ei lainkaan, luokittelemme sen vettähylkiväksi.

Minkä värinen teltta?

Teltan väri vaikuttaa siihen, miten hyvin teltan erottaa maastosta ja miten pimeää tai valoisaa teltan sisällä on. Punainen, sininen ja keltainen teltta erottuvat maastosta parhaiten ja ne ovat valoisampia sisältä. Perinteinen vihreä teltta maastoutuu hyvin ja sen sisällä on hämärää.

Miten suojata teltta sateelta?

Käytän uloimpana synteettistä retkipeittoa, joka kestää hyvin kosteutta ja jonka pakkaan erikseen. Näin sisempi lämmin untuvapussi pysyy kuivana tai ainakin kuivempana. Teltassa suurimman kosteusongelman aiheuttaa kondensio, eli hengityksestä teltan seiniin tiivistyvä kosteus.

Mikä on kevyt teltta?

Kevyt teltta on teltta, joka on suunniteltu erityisesti retkeilijöiden tarpeisiin. Se on kevyt, helppo kuljettaa ja nopea pystyttää. Kevyet teltat ovat usein valmistettu kevyestä ja kestävästä materiaalista, joka on vedenpitävä ja tuulenkestävä.