Onko Gore-tex vedenpitävä?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L).

Mikä on hyvä vedenpitävyys?

Mikä on tarpeeksi hyvä vesipilariarvo? Yleisesti ottaen 5 000 mm:n vesipilari torjuu normaalit sadekuurot peruskäytössä, mutta pidempään kovassa sateessa ulkoilevan kannattaa varautua 10 000–20 000 mm:n vesipilarilla. GORE-TEX-tuotteet 28 000 mm:n vesipilariarvolla kestävät kovimmankin myrskyn.

Onko polyesteri vedenpitävä?

Polyesteri – Ominaisuudet Erittäin hieno (kolme kertaa hienompaa kuin silkki) Melkein venymätön. Imee vähän vettä. Tämä pitää polyesterivaatteet kuivina pitkään.

Mitä tarkoittaa vedenpitävä?

Alkuun karkeasti yksinkertaistettuna määritelmä: Jos vaate on tehty vedenpitävästä materiaalista ja sen kaikki saumat on tiivistetty (teipattu), voi sitä kutsua vedenpitäväksi. Jos vaate on tehty vedenpitävästä materiaalista, mutta saumat on tiivistetty vain osittain tai ei lainkaan, luokittelemme sen vettähylkiväksi.

Mitä tarkoittaa GTX?

Useimmissa vaelluskengissä on vedenpitävä kalvo. Tuotenimessä tämä on useimmiten merkattu GTX (lyhenne Gore-Texistä). Kangasmateriaalista valmistettua retki- tai vaelluskenkää on lähes mahdotonta kyllästää vedenpitäväksi, joten näissä on yleensä aina vedenpitävä kalvorakenne.

Milloin teltta on vedenpitävä?

Ulkoilu tekee hyvää, mutta jos haluat pysyä kuivana ja lämpimänä valitse teltta, jolla on riittävä vesipilariarvo eli vedenpitävyys. Telttaa voidaan kutsua vedenpitäväksi, kun sen vedenpitävyys on vähintään 1500 mm. Suurin osa nykyteltoista on kaksikerrosrakenteisia eli niissä on erikseen ulkoteltta ja sisäteltta.

Mitä tarkoittaa vedenpitävyys 3000 mm?

Teltan vesipilariarvo mitataan yleensä millimetreinä, ja se kertoo, kuinka paljon painetta telttakangas kestää ennen kuin vesi alkaa tunkeutua sen läpi. Esimerkiksi, jos teltan vesipilariarvo on 3000 mm, se tarkoittaa, että telttakangas kestää 3000 mm:n vesipatsaan paineen ennen kuin se alkaa läpäistä vettä.

Kestääkö softshell vettä?

Softshell-vaatteet soveltuvat erinomaisesti kerrospukeutumiseen, kun ei sada liikaa vettä. Yleensä softshell-kankaat pitävät hyvin tuulta, mutta ovat kuitenkin hengittäviä ja antavat hyvän liikkuvuuden.

Mikä on hyvä Vesipilariarvo Takille?

Mikä on tarpeeksi hyvä vesipilariarvo? Yleisesti ottaen 5 000 mm:n vesipilari torjuu normaalit sadekuurot peruskäytössä, mutta pidempään kovassa sateessa ulkoilevan kannattaa varautua 10 000–20 000 mm:n vesipilarilla.

Onko polyesteri huono?

Polyesteri toimii esimerkiksi teknisissä vaatteissa, koska se kestää hyvin säätä ja pesua eikä rypisty. Polyesteriä voidaan kierrättää sulattamalla. Miinukset: Koska polyesteri on muovia, se ei hengitä ja sähköistyy pakkasella. Osa polyestereistä myös nyppyyntyy helposti.