Mitä Vesipilariarvo tarkoittaa?

Vesipilariarvo kertoo kankaan vedenpitävyyden. Se ilmoitetaan aina millimetreinä, esim. 20 000 mm. Jo 10 000 mm vesipilariarvo pitää kovankin sateen, mutta retkeilykäyttöön on suositeltavaa valita vähintään 20 000 mm vesipilariarvo.

Kestääkö Kuoritakki vettä?

Kuoritakin ero perinteiseen sadetakkiin on sen keveys ja parempi hengittävyys. Kuoritakissa on vedenpitävä kalvo, jossa mikroskooppisen pienistä reistä ei mahdu ulkopuolelta vesipisara läpi, mutta sisäpuolelta tuleva vesihyöry läpäisee kalvon. Nykyään suosituin valinta sadetakiksi on kuoritakki.

Onko polyesteri vedenpitävä?

Polyesteri – Ominaisuudet Erittäin hieno (kolme kertaa hienompaa kuin silkki) Melkein venymätön. Imee vähän vettä. Tämä pitää polyesterivaatteet kuivina pitkään.

Onko polyesteri huono?

Polyesteri toimii esimerkiksi teknisissä vaatteissa, koska se kestää hyvin säätä ja pesua eikä rypisty. Polyesteriä voidaan kierrättää sulattamalla. Miinukset: Koska polyesteri on muovia, se ei hengitä ja sähköistyy pakkasella. Osa polyestereistä myös nyppyyntyy helposti.

Onko polyesteri hyvä materiaali?

Polyesterin hyviä ominaisuuksia ovat lujuus, elastisuus ja hankauksenkesto. Polyesteri rypistyy vähemmän kuin muunto- ja luonnonkuidut. Polyesterituotteilla on lisäksi hyvä auringonvalon- lämmön- ja säänkesto sekä hyvät pesuominaisuudet: muoto pysyy, vaate siliää helposti ja kuivuu nopeasti.

Milloin teltta on vedenpitävä?

Ulkoilu tekee hyvää, mutta jos haluat pysyä kuivana ja lämpimänä valitse teltta, jolla on riittävä vesipilariarvo eli vedenpitävyys. Telttaa voidaan kutsua vedenpitäväksi, kun sen vedenpitävyys on vähintään 1500 mm. Suurin osa nykyteltoista on kaksikerrosrakenteisia eli niissä on erikseen ulkoteltta ja sisäteltta.

Pitääkö Goretex vettä?

Toimiakseen vedenpitävästi goretex-kalvo vaatii, että vaatteen ulkopinta käsitellään vettähylkiväksi kyllästeellä. Vaatteen käyttö, erityisesti lika ja hikoilu, kuluttaa kyllästettä heikentäen samalla sen toimivuutta – vedenpitävyyden ja hengittävyyden huonontuessa seurauksena on ikävästi kastuva vaate ja käyttäjä.

Pitääkö softshell vettä?

Miten softshell eroaa kuorivaatteista? Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta.

Mikä on hyvä vedenpitävyys?

Mikä on tarpeeksi hyvä vesipilariarvo? Yleisesti ottaen 5 000 mm:n vesipilari torjuu normaalit sadekuurot peruskäytössä, mutta pidempään kovassa sateessa ulkoilevan kannattaa varautua 10 000–20 000 mm:n vesipilarilla. GORE-TEX-tuotteet 28 000 mm:n vesipilariarvolla kestävät kovimmankin myrskyn.

Mitä softshell takin alle?

Softshell-takkia ostaessa kannattaa huomioida, että takin alle on mahduttava ohut alusasu sekä lämmin lämpökerrasto. Niiden avulla lapsesi voi käyttää takkia useissa eri lämpötiloissa.