Mikä on Kellohame?

Kellohame tarkoittaa ympyränä tai puoliympyrän muotoon leikattuun hametta. Muodolla saadaan hameeseen aaltoileva, väljä helma.

Paljonko kangasta Kellohameeseen?

Täysikelloon, 70cm pitkään hameeseen kangasta tarvitaan noin 3,2m ja puolikelloon 170cm.

Minkä pituinen mekko hautajaisiin?

Naisille klassisia valintoja hautajaisiin ovat hihallinen mekko tai hihaton mekko yhdistettynä jakkuun tai neuleeseen. Myös housupuku on etiketin mukainen valinta hautajaisiin. Helman pituudessa kannattaa pyrkiä vähintään klassiseen polven yläpuolelle jäävään mittaan.

Mikä on Puolihame?

Kevään raikkaimman näköinen hamemitta tulee kuitenkin tässä: klassinen puolihame. Puolihameen mitta on vähän polven alapuolelle, ja malli mukailee mieluiten perinteistä kynähametta.

Paljonko kangasta tarvitaan housuihin?

Housuihin tarvitset 130-150 cm leveää kangasta n. 1,10 – 1,30 m = housujen sivunpituus + (2 x erillisen vyötärökaitaleen leveys joustavissa kankaissa) + 10 cm (lahkeen käänteisiin ja saumavaroihin).

Paljonko kangasta housuihin?

Housut. Tarvitset kangasta lahkeen pituuden verran. L/44 –kokoisiin housuihin ja sitä suurempiin kokoihin kannattaa varata kangasta kahden lahkeen pituuden verran.

Voiko nainen laittaa housut hautajaisiin?

Naisten pukeutuminen hautajaisiin on perinteisesti tumma, peittävä ja hillitty asukokonaisuus. Naisilla yleinen vaatetus hautajaisissa on mekko tai jakkupuku hameen tai housujen kanssa. Asukokonaisuudessa voi tuoda omaa persoonaansa esille tilaisuuteen sopivalla tavalla.

Voiko hautajaisiin laittaa tummansinisen mekon?

Housupuku, hame tai mekko. Yläosan tulee olla peittävä ja pitkähihainen. Mekon kanssa voi pitää jakkua, suruhuntua tai huivia. Naisten pukeutumista määrittää myös tumma väritys. Värityksenä voi olla musta, tummansininen tai tumma lila.

Mitä pukea hautajaisiin kesällä?

Kesällä ja helteellä hautajaisiin pukeudutaan samalla kaavalla, mutta pyri helpottamaan oloasi valitsemalla kevyitä luonnonmateriaaleja sekä vaatteita, joissa ei ole paksua vuorta. Musta kevyt mekko, ohuet sukkahousut ja hillityt asusteet toimivat kesällä järjestettävissä hautajaisissa paremmin kuin hyvin.

Saako Marimekon kankaista tehdä vaatteita?

Marimekon kuviot ovat Suomessa ja maailmalla hyvin tunnettuja, ja niihin kohdistuu immateriaalioikeudellinen suoja. Suoja kohdistuu myös niihin liittyvään maineeseen ja tunnettuuteen. Emme siksi salli kankaidemme kaupallista hyödyntämistä eli tuotteiden valmistamista kaupallisiin tarkoituksiin.