Mitä varten sukkanauha on?

Sukkanauha. Sukkanauhan heittäminen on peräisin 1500-luvulta, jolloin uskottiin, että palanen morsiamen hääpukua tuottaa onnea. Uskomus johti valitettavan usein siihen, että häävieraat kirjaimellisesti hyökkäsivät morsiamen kimppuun ja repivät puvun hajalle.

Miksi Sukkanauhaa käytetään?

1960-luvulla sukkahousut yleistyivät, mikä syrjäytti sukkanauhat arkikäytöstä. Nykyään sukkanauhoja käytetään enemmänkin koristeena, mutta esimerkiksi stay-up-sukkien kanssa niitä voi käyttää myös alkuperäistarkoituksessaan pitämään sukan paremmin paikoillaan.

Miksi vaimo kannetaan kynnyksen yli?

HÄIDEN JÄLKEEN Morsiamen kantamista kynnyksen yli pidetään nykyaikana romanttisena huolenpitona sekä välittämisen merkkinä, vaikkakin sen kerrotaan olevan lähtöisin ajalta, jolloin morsian ryöstettiin ja vietiin tahtomattaan ryöstäjän mukana.

Miksi kannetaan kynnyksen yli?

Ennen vanhaan: Muinaiset roomalaiset uskoivat, että jos morsian kannettaisiin kynnyksen yli, säästyisi hääparin koti pahoilta hengiltä. Nykyään: Morsiamen kantaminen kynnyksen yli on enemmänkin humoristinen kumarrus vanhalle perinteelle. Häämatkalta palattuaan moni sulhanen kantaa morsionsa kynnyksen yli.

Kenelle viehe häissä?

Rintaviehettä eli rintakukkaa käyttävät häissä yleensä sulhanen, bestman ja kaaso, sulhaspojat sekä morsiusparin vanhemmat. Rintaviehettä voivat edellisten lisäksi toki käyttää muutkin juhlavieraat osana juhlapukuaan. Sulhasen vieheessä on tyypillisesti jokin morsiuskimpun kukista.

Mitä huntu merkitsee häissä?

Hunnuttautuminen on ikivanha Lähi-idän kulttuureihin kuulunut tapa, jossa huntu liitetään naisen siveyteen ja kunnollisuuteen. Hunnulla pyritään peittämään hekumallisiksi mielletyt naisen hiukset ja estämään miesten syntisiä ajatuksia.

Miksi huntua käytetään?

Nykyään huntua käytetään asusteena kruunaamaan kokonaisuutta tai romanttisena kuvausrekvisiittana hääkuvissa. Alunperin morsiushuntu on kuitenkin symboloinut neitsyyttä, ja sen uskottiin suojaavan morsianta pahoilta hengiltä.

Mitä laittaa Hääauton perään?

Tölkit ja kengät auton perässä Hääauton perään solmitulla ”roinalla” on sillekin tarkoituksensa. Alun perin niitten aiheuttamalla metelillä oli määrä häätää pahoja henkiä tuoreen avioparin tiimoilta.

Miksi häissä ei saa pukeutua valkoiseen?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.