Mikä on vakuutuksenottaja?

Vakuutuksenottaja = Se henkilö, jonka nimissä vakuutussopimus on. Vain vakuutuksenottajalla on oikeus tehdä muutoksia vakuutussopimukseen. Vakuutusmaksun maksaminen on vakuutuksenottajan tärkein velvollisuus.

Milloin kotivakuutus pitää ottaa?

Kotivakuutus tulee olla kunnossa jo vuokrasopimusta tai kauppakirjaa allekirjoitettaessa, koska vakuutuksesta on hyötyä myös mahdollisissa riitatilanteissa vuokranantajan, myyjän tai taloyhtiön kanssa. Kotivakuutus ei koskaan siirry automaattisesti uuteen kotiin, vaan muutos täytyy tehdä omassa vakuutusyhtiössä.

Missä ajassa vakuutuskorvaus on maksettava?

Miten pian vakuutusyhtiön pitää maksaa vakuutuskorvaus? Vakuutusyhtiön tulee maksaa vakuutuskorvaus joutuisasti ja viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun se on saanut tarpeelliset tiedot korvauksen maksua varten.

Tuleeko kotivakuutus heti voimaan?

Kotivakuutus on voimassa muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Vakuutus on voimassa niin kauan kuin muutto kestää. Talkoovakuutuksella voit vakuuttaa muuttoapulaiset tapaturmien varalta. Jos teet uudessa kodissa remonttia ennen muuttoa, ota erillinen kotivakuutus uuteen kotiin jo remontin ajaksi.

Pitääkö kerrostalossa olla kotivakuutus?

Vastaus on helppo: ei ole. Jokaisen asunnonomistajan kannattaisi ottaa kotivakuutus – ihan asumismuodosta riippumatta. Itse asiassa vuokranantajat edellyttävät usein vuokralaiselta kotivakuutusta osana vuokrasopimuksen ehtoja ja nimenomaisesti kerrostalohuoneistoissa.

Onko kotivakuutus pakko myöntää?

Kotivakuutusta ei ole pakko myöntää. Vakuutusyhtiöt tarkistavat yleensä kotivakuutuksen hakijan luottotiedot. Jos luottotietomerkintöjen perusteella on ilmeistä, että vakuutuksenhakija tulee jatkossa jättämään vakuutusmaksut maksamatta, voivat maksuhäiriöt voivat johtaa siihen, että kotivakuutusta ei myönnetä.

Milloin vakuutus bonus nousee?

Palkintobonus kertaantuu eli jokaiselta kahdelta vahingottomalta vuodelta saat ylimääräiset 5 %-yksikköä bonusta. Bonuksen nousu edellyttää, että auto on ollut liikennekäytössä vakuutuskauden aikana vähintään 120 päivää. Täysi bonus on 80 %.

Milloin OP vakuutus näkyy?

Ostamasi vakuutus näkyy muutaman arkipäivän sisällä Omat vakuutukset -osiossa kirjauduttuasi ensin op.fi-palveluun. Pääset valitsemaan haluamasi vakuutuksen, tutustumaan vakuutukseen, laskemaan hinnan ja ostamaan vakuutuksen alla olevasta linkistä.

Voiko vakuutusyhtiö päättää korjaamon?

Vakuutusyhtiöllä on oikeus määrätä korjaamo tai hankintapaikka, ja tätä varten vakuutetun tulee ottaa ennalta yhteyttä vakuutusyhtiöön.

Voiko vakuutusyhtiö periä takaisin?

Voiko liikennevakuutusyhtiö periä takaisin maksettuja korvauksia vaikkapa ajoneuvon omistajalta? Kyllä voi ja tämä perustuu liikennevakuutuslain 73 §:n mukaiseen vakuutusyhtiön takautumisoikeuteen, mikäli vahinko on aiheutettu tahallisesti tai tärkeällä huolimattomuudella.