Mikä on Valuuttamaksu?

Valuuttamaksu on maksutyyppi, jolla tarkoitetaan käytännössä muuta kuin euromääräistä maksua. Valuuttamaksua käytetään tyypillisesti ulkomaanmaksuihin, jotka eivät ole SEPA-alueella.

Onko SEPA-maksu ilmainen?

SEPA pikasiirron vastaanottaminen on sinulle maksutonta. Yksittäisen maksun enimmäismäärä on 100 000 euroa. Raja koskee kaikkia palvelua tarjoavia pankkeja. Palvelun käyttöönotto on vasta alkuvaiheessa Euroopassa, ja mukana olevien pankkien määrä lisääntyy vähitellen.

Voiko SEPA maksun perua?

Pankki ei voi peruuttaa maksua tai ottaa rahoja toisen tililtä palauttaakseen ne maksajalle, vaikka maksu olisi ilmeisesti mennyt väärälle tilille.

Milloin maksu näkyy tilillä OP?

Euromääräiset kotimaan maksut ja SEPA-maksut ovat perillä toisessa SEPA-alueen pankissa samana päivänä, kun maksu tehdään op. fi-palvelussa tai OP-mobiilissa ennen klo 14. Tämän jälkeen tehty maksu on perillä seuraavana arkipäivänä. Maksuja tilitetään tileille useita kertoja päivässä.

Milloin maksu näkyy tilillä?

Maksu välitetään saajan pankille saman päivän aikana, jos maksu on tehty verkkopankissa tai automaatilla ennen kello 14.00 (EET). Tämän jälkeen tehdyt maksut välitetään saajan pankille seuraavana päivänä. Huomaathan, että maksuja muihin pankkeihin välitetään vain pankkipäivisin.

Mikä on SEPA-maksu OP?

SEPA-maksu tarkoittaa euromääräistä maksua, joka maksetaan euromaksualueen sisällä toiseen maahan. Kaikki muut maksut ulkomaille ovat ulkomaanmaksuja. OP-mobiilissa ja op. fi-palvelussa voit maksaa ulkomaille euroina tai muussa valuutassa samaan tapaan kuin maksaisit Suomeen eli Uusi maksu -toiminnolla.

Paljonko rahaa voi siirtää kerralla?

Mutta rahaa ei voi lahjoittaa ihan miten vain ja kuinka paljon vain, sillä asia kuuluu myös verottajalle. Laki on tässä asiassa selkeä ja yksiselitteinen: Kuka tahansa voi lahjoittaa kenelle tahansa 4 999 euroa joka kolmas vuosi.

Mitä jos maksaa väärälle tilille?

Ota yhteyttä omaan pankkiisi. Mutta jos tili on olemassa, maksajan pankki selvittää, kenen tili on kyseessä. Maksajan pankki on yhteydessä saajan pankkiin, josta otetaan yhteyttä asiakkaaseen ja kysytään, saako rahat palauttaa. Jos saaja on rehellinen, hän antaa pankille luvan palauttaa rahat maksajan tilille.

Paljonko maksaa laskun maksu pankissa OP?

Mitä maksan OP Laskusta? Laskun käytöstä veloitetaan tilinhoitomaksu 2,95 €, joka koskee myös erämaksujen laskuja. Jos saat useamman laskun samassa kuussa, maksat vain yhden tilinhoitomaksun. Tilinhoitomaksua ei veloiteta silloin, kun et saa laskuja.

Voiko E laskun maksaa ennen eräpäivää?

Voit muokata saapuneita e-laskuja Voit muuttaa maksutiliä ja summaa tai aikaistaa eräpäivää. Voit myös poistaa maksun tai myöhentää eräpäivää, jos sovit asiasta ensin suoraan laskuttajan kanssa. Voit myös maksaa laskun heti, kun se saapuu ilman että sinun tarvitsee odottaa eräpäivää.