Mikä on vastuuvakuutus?

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet korvausvelvollinen. Vastuuvakuutus kattaa vakuutuksenottajan lisäksi myös samassa taloudessa asuvan puolisosi ja lastesi muille aiheuttamat vahingot.

Mitä toiminnan vastuuvakuutus korvaa?

Vastuuvakuutusta tarvitaan korvaamaan yrityksen tai sen työntekijöiden ulkopuolisille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Keskeytysvakuutuksilla yritys voi varautua erilaisten esinevahinkojen, avainhenkilön sairastumisen tai kuoleman aiheuttamaan liiketoiminnan keskeytymiseen.

Onko vastuuvakuutus pakollinen rakennusalalla?

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa yrityksesi toiselle osapuolelle aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Erityisesti rakennusalalla kyseinen vakuutus on välttämätön, koska rakennustyön teettäjä vaatii todistuksen voimassa olevasta toiminnan vastuuvakuutuksesta ennen töiden aloittamista.

Mikä on yrittäjän vastuuvakuutus?

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot ja niihin suoraan liittyviä varallisuusvahinkoja. Me selvitämme puolestasi, onko vahingonkorvausvelvollisuutta syntynyt. Vakuutus kattaa myös vahingon määrää tai korvausvelvollisuutta koskevan oikeudenkäynnin kustannukset.

Milloin vastuuvakuutus?

Vastuuvakuutusta tarvitaan silloin, jos aiheutat toiselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Ellet sovi toisin kotivakuutusta hankkiessasi, vastuuvakuutus kuuluu automaattisesti Pohjola Kotivakuutukseen.

Mikä on Vastuuvahinko?

Vastuuvahinko. Vastuuvahingolla tarkoitetaan toiselle aiheutettua vahinkoa, josta yritys on mahdollisesti korvausvastuussa.

Onko Vastuuvakuutuksessa omavastuu?

Yksityishenkilöiden vastuuvakuutuksissa omavastuu on tavallisesti noin 200 euroa. Vastuuvakuutuksissa on enimmäiskorvausmäärä, jota enempää vakuutusyhtiö ei maksa korvauksia. Yksityishenkilöiden ottamissa vastuuvakuutuksissa enimmäiskorvausmäärä voi olla esimerkiksi 100 000–200 000 euroa.

Mitä maksaa vastuuvakuutus?

Vastuuvakuutukset maksavat keskimäärin noin 15 € – 3.500 € vuodessa riippuen vakuutuksen laajuudesta sekä siitä, onko vakuutuksenottaja yritys vai yksityishenkilö.

Onko POP vakuutuksessa vastuuvakuutus?

POP Vakuutuksessa vastuuvakuutus ja oikeusturva ovat mukana jo S-tason kotivakuutuksessa.

Miten vastuuvakuutus toimii?

Vastuuvakuutus korvaa muille aiheutettuja vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Jos sinulla ei ole vastuuvakuutusta, joudut käytännössä maksamaan vahingot omasta lompakostasi. Esimerkiksi kun nuori muuttaa omaan kotiin, on tärkeää, että hän ottaa heti oman kotivakuutuksen.