Mikä on Välikausitakki?

Mikä on välikausitakki Se on kevyempi takki kuin talvitakki, mutta paksumpi ja lämpimämpi kuin kevät- tai syystakki. Yleensä välikausitakit tulevat jo keväällä mutta nyt kun tikkitakit ja kevyet villakangastakit ovat suosittuja, välikausitakit tulivat meille elo-syyskuussa.

Mitä tarkoittaa tekninen takki?

Mitä tarkoitetaan teknisillä vaatteilla? Teknisistä vaatteista puhuttaessa tarkoitetaan vaatteita, jotka on valmistettu tietyistä materiaaleista, ja jotka on esi- ja jälkikäsitelty, jotta niihin saadaan tarvittavia ominaisuuksia.

Mikä on parka takki?

Nykysuomessa sana parka merkitsee raukkaa ja poloista, mutta parkaan voi yllättäen törmätä myös vaatekaupassa. Parka-sanan synonyymitkin tarkoittavat usein paitsi poloista myös vaatekappaleita, mutta heikkoja ja huonoja vaatteita kuten kuluneita päällysvaatteita tai riepuja ja rättejä.

Mikä on Kuoritakki?

Kuoritakki on nimensä mukaisesti uloin kuori, joka suojaa sateelta, tuulelta ja lialta. Kuoritakki on kehitetty suojaamaan vaihtelevilta sääolosuhteilta ja takin alla olevia kerroksia voi mukauttaa säähän tai aktiviteettiin, jolloin vaatetta on aina sopivasti ja uloin kerros suojaa kaikissa säätiloissa.

Mitä eroa on Kuoritakilla ja softshell Takilla?

Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta. Softshell-housut ja takit soveltuvatkin kuorivaatetta paremmin sateettoman sään liikkumiseen tehokkaamman hengittävyytensä ansiosta.

Mitä tarkoittaa käsite Gore-tex?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L). Gore jakaa kankaat kolmeen eri ryhmään käytön ja toiminnan mukaan: Gore-Tex, Gore-Tex Pro ja Gore-Tex Active.

Mikä on Softshell-takki?

Softshell-takki on tekninen vaate, jossa on erittäin hyvät hengittävät ominaisuudet. Se suojaa hyvin tuulta vastaan ja on vettä hylkivä. Se tarkoittaa, että materiaali kestää ripottelua ja kevyttä sadetta lyhyitä aikoja, mutta rankemmassa sateessa vesi pääsee kankaan läpi.

Pitääkö takki pestä väärinpäin?

Untuvatakin pesuohjeet Pese untuvatakki aina yksinään. Käännä takki nurinpäin, sulje vetoketjut ja mahdolliset tarranauhat sekä irroita somisteet kuten turkisreunukset. Kastele takki märäksi ennen pesua.

Onko polyesteri takki lämmin?

Keinokuitutakki ei ole yhtä lämmin kuin vastaava untuvatakki, joten se soveltuu untuvatakkia paremmin käytettäväksi myös lämpimämmällä kelillä. Hyvän kosteudensietokykynsä vuoksi keinokuitutakki soveltuu monipuoliseen käyttöön myös märällä kelillä sekä korkeamman intensiteetin aktiviteeteissa.

Mikä takki vaellukselle?

Vaellukselle on hyvä valita kuoritakki, joka on sekä tuulen- että vedenpitävä. Kerroksittain pukeutumalla voit käyttää kuoritakkiasi jokaisena neljänä vuodenaikana lisäämällä tai poistamalla kerroksen takin alta lämpötilan muuttuessa. Saatavilla on useita erilaisia kuoritakkeja eri toiminnoilla.