Mitä takki tarkoittaa?

Suomeen ja huviveneilyyn kääntynyt turkki tarkoittaa lattioita veneen sisällä. Yleisesti sitä käytetään myös avotilan lattiasta, joka oikeammin on täkki, eli ”däck”. Purjelaivoissa täkki tarkoitti kaikkia kansia, siis myös muita kuin ylimpänä ja säälle alttiina olevaa.

Onko takki vaate?

Vaate on yksittäinen vaatekappale, päälle puettavien vaatteiden eli vaatetuksen osa. Vaatteiden tavallisimmat valmistusmateriaalit ovat nahka, kasvi- ja eläinkuidut sekä erilaiset tekokuidut. Tavallisimmat ylävartaloon puettavat vaatteet ovat paita, liivi ja takki.

Milloin Kuoritakkia käytetään?

Kuoritakki on erinomainen valinta kaikenlaiseen ulkoiluun ja aktiviteetteihin. Sen alle on helppo kerrostaa vaatteita vaihtelevissa lämpötiloissa. Kuoritakki on mainio lisä myös retkireppuun, sillä se on kevyt kuljettaa ja helppo pukea päälle sadekuuron yllättäessä.

Mikä on Välikausitakki?

Mikä on välikausitakki Se on kevyempi takki kuin talvitakki, mutta paksumpi ja lämpimämpi kuin kevät- tai syystakki. Yleensä välikausitakit tulevat jo keväällä mutta nyt kun tikkitakit ja kevyet villakangastakit ovat suosittuja, välikausitakit tulivat meille elo-syyskuussa.

Voiko puvun takkia suurentaa?

Puvuntakille tehtävissä olevat mahdolliset korjaukset Takkia voi suurentaa tai pienentää maltillisen määrän eri paikoista. Pukutakin olkapäiden muuttaminen. Räätälit eivät yleensä suosittele olkapäiden suurentamista tai pienentämistä eikä ainakaan molempien muuttamista.

Mikä takki frakin kanssa?

Frakin kanssa puetaan musta tai tummansininen hännystakki. Huomioitavaa kuitenkin on se, että takin ja housujen kuuluu olla samaa väriä. Takissa on molemmilla puolilla kaksiriviset napit, mutta ne ovat pelkästään koristeellisia, eikä niitä saa missään nimessä napittaa.

Pitääkö takki pestä väärinpäin?

Untuvatakin pesuohjeet Pese untuvatakki aina yksinään. Käännä takki nurinpäin, sulje vetoketjut ja mahdolliset tarranauhat sekä irroita somisteet kuten turkisreunukset. Kastele takki märäksi ennen pesua.

Mikä on parka takki?

Nykysuomessa sana parka merkitsee raukkaa ja poloista, mutta parkaan voi yllättäen törmätä myös vaatekaupassa. Parka-sanan synonyymitkin tarkoittavat usein paitsi poloista myös vaatekappaleita, mutta heikkoja ja huonoja vaatteita kuten kuluneita päällysvaatteita tai riepuja ja rättejä.

Mikä on Kuoritakki?

Kuoritakki on nimensä mukaisesti uloin kuori, joka suojaa sateelta, tuulelta ja lialta. Kuoritakki on kehitetty suojaamaan vaihtelevilta sääolosuhteilta ja takin alla olevia kerroksia voi mukauttaa säähän tai aktiviteettiin, jolloin vaatetta on aina sopivasti ja uloin kerros suojaa kaikissa säätiloissa.

Mitä eroa on Kuoritakilla ja softshell Takilla?

Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta. Softshell-housut ja takit soveltuvatkin kuorivaatetta paremmin sateettoman sään liikkumiseen tehokkaamman hengittävyytensä ansiosta.