Missä voi myydä vanhoja koruja?

Millaista kultaa voit myydä Voit muuttaa rahaksi kaikki kultaiset korut, sormukset ja korvakorut, sekä muut kultaiset esineet. Timanttiset ottaa vastaan sekä valkokultaa, että keltakultaa.

Miksi ihmiset käyttävät koruja?

Koruilla halutaan tavoitella ylellisyyttä ja luksushenkeä, joka korostuu korujen kokoluokassa ja materiaalivalinnoissa. Korut ovat tyyliltään naisellisia ja suosivat pyöreitä, kaartuvia sekä pehmeitä muo- toja. Koruissa yhdistyy uusi ja vanha ja niitä voisi kutsua myös moderniksi roko- kooksi.

Kuka arvioi koruja?

– Korut on voitu tehdä käsityönä ja niiden arvo muodostuu myös siitä, kuka korun tekijä on ollut, Keski-Pomppu sanoo. Mikäli oman tutkimisen jälkeen jää epäselvyyksiä, kultaseppä on hyvä kontakti korujen tarkasteluun. Myös antiikkiliikkeet ovat hyvä taho korujen arvon selvittämiseen.

Onko hopea Pehmeä metalli?

on suosittu ja suhteellisen edullinen materiaali. Puhdas hopea on valkoinen, kauniisti kiiltävä metalli. Hopea on kuparia pehmeämpää, mutta kultaa kovempaa, helposti taottavaa ja erittäin venyvää.

Miksi koruja ei yleensä valmisteta puhtaasta kullasta?

Puhdas kulta on sellaisenaan niin pehmeää, että sitä voidaan vuolla puukolla. Tästä syystä koruteollisuudesta on kautta aikaen käytetty kultaseoksia, joissa kultaan on lisätty muita jalometalleja tuomaan kovuutta ja muita ominaisuuksia, kuten esimerkiksi eri sävyisiä värejä.

Miten säilyttää koruja?

Paras tapa säilyttää koruja Korujen hapettumista ja näin ollen tummumista edistää eniten niiden altistuminen ilmalle, minkä vuoksi asiantuntijat suosittelevat säilyttämään koruja yksitellen puhtaassa ja kuivassa ympäristössä.

Miten puhdistaa koruja?

Lisää lämpimään veteen pari tippaa käsitiskiainetta. Sekoita kuplivaksi. Liota koruja noin 10 minuuttia lian irrottamiseksi. Korujen ahtaat ja pienet rakoset voit harjat kevyesti pehmeällä harjalla kuten käyttämättömällä pehmeällä hammasharjalla.

Mistä tietää että koru on hopeaa?

Hopean tunnistaa luonnollisesti metallin hopeisesta “valkoisesta” väristä, sekä hopean taipumuksesta tummua ajan kanssa. Hopea on kuparia pehmeämpää, mutta kultaa kovempaa metallia, jolla on oivallinen sähkön- ja lämmönjohtokyky.

Voiko korun kanssa nukkua?

Nukkuminen. Korut on hyvä ottaa pois nukkumaan mennessä. Näin esimerkiksi korvakorujen tapit tai rungot eivät vääntyile ja joudu turhalle rasitukselle, joka johtaa rikkoutumiseen.

Miten testata onko koru kultaa?

Voit laittaa kultakorusi kylmään veteen jotta siitä tulee viileä. Ota viilentynyt kultakoru käteesi ja hiero sitä. Mikäli koru rupeaa lämpenemään heti, niin suurella todennäköisyydellä se on kultaa. Voit myös vertailla lämpenemistä johonkin toiseen esineeseen, minkä tiedät olevan metallia.