Miksi ihmiset käyttävät koruja?

Koruilla halutaan tavoitella ylellisyyttä ja luksushenkeä, joka korostuu korujen kokoluokassa ja materiaalivalinnoissa. Korut ovat tyyliltään naisellisia ja suosivat pyöreitä, kaartuvia sekä pehmeitä muo- toja. Koruissa yhdistyy uusi ja vanha ja niitä voisi kutsua myös moderniksi roko- kooksi.

Miten puhdistaa kullatut korut?

Paras tapa puhdistaa kullatut korut on antaa niiden liota lämpimässä saippuavedessä. Täytä ensin kulho haalealla vedellä (varmista, että vesi ei ole liian kuumaa) ja lisää sitten kulhoon muutama tippa astianpesuainetta. Sekoita se saadaksesi saippuakylvyn ja anna kullattujen ketjujesi imeytyä 10-15 minuutin ajan.

Miksi koruja valmistetaan kullasta?

Useammissa muinaisissa kulttuureissa kulta oli suosittu koruissa ja taiteessa sen arvon, esteettisten ominaisuuksien, taipuisuuden ja muokattavuuden takia. Electrumia (luonnollinen kullan ja hopean seos) käytettiin koruissa egyptiläisten toimesta vuodesta 5000 eaa.

Mistä koruja tehdään?

Koruissa käytettävät kivet ovat jalokiviä ja pieniä kiviä. Jalokiviä ovat timantti, smaragdi, rubiini ja safiiri. Koruissa käytetään myös puolijalokiviä, joilla on kaunis väri ja erinomainen läpinäkyvyys. Niiden käyttö korutaloissa on laajentunut 1980-luvulta lähtien.

Kuka arvioi koruja?

– Korut on voitu tehdä käsityönä ja niiden arvo muodostuu myös siitä, kuka korun tekijä on ollut, Keski-Pomppu sanoo. Mikäli oman tutkimisen jälkeen jää epäselvyyksiä, kultaseppä on hyvä kontakti korujen tarkasteluun. Myös antiikkiliikkeet ovat hyvä taho korujen arvon selvittämiseen.

Mistä tietää että koru on hopeaa?

Hopean tunnistaa luonnollisesti metallin hopeisesta “valkoisesta” väristä, sekä hopean taipumuksesta tummua ajan kanssa. Hopea on kuparia pehmeämpää, mutta kultaa kovempaa metallia, jolla on oivallinen sähkön- ja lämmönjohtokyky.

Miten puhdistaa tummunut hopea?

Hopeaesineet kääritään löysästi alumiinifolion sisään ja laitetaan kulhoon, jossa on lämmintä tai kuumaa vettä sekä ruokasuolaa tai -soodaa. Esineet puhdistuvat jopa muutamassa minuutissa. Loppusilaus poistaa viimeisetkin tummumat: puhdistetut esineet kannattaa vielä kiillottaa vaikkapa villasukalla.

Voiko soodalla puhdistaa hopeaa?

Hopeaesineiden puhdistus onnistuu alumiinifoliovuoassa suolan, leivinjauheen tai soodan avulla.

Kestääkö kullattu hopea vettä?

Kestääkö kullattu hopea vettä? Kullatut korusi eivät hyödy kosketuksesta veden kanssa.

Paljonko maksaa 1 gramma kultaa?

Kullan hinta tänään 57,89 euroa/gramma London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee kullan hinnan (24 karaatin kulta, eli pitoisuus 999.99) joka arkipäivä kello 12.30 ja 17.00 Suomen aikaan.