Mitä alkuaineita käytetään koruissa?

Suomessa jalometallituotteiden raaka-aineita ovat kulta, hopea, platina ja palladium ja yleisimpiä jalometalleista valmistettuja tuotteita ovat esimerkiksi korut, pöytähopeat, koriste- ja muistoesineet. Lisäksi jalometalleja käytetään muun muassa teollisuuden raaka-aineina.

Mistä koruja tehdään?

Koruissa käytettävät kivet ovat jalokiviä ja pieniä kiviä. Jalokiviä ovat timantti, smaragdi, rubiini ja safiiri. Koruissa käytetään myös puolijalokiviä, joilla on kaunis väri ja erinomainen läpinäkyvyys. Niiden käyttö korutaloissa on laajentunut 1980-luvulta lähtien.

Miten puhdistaa koruja?

Lisää lämpimään veteen pari tippaa käsitiskiainetta. Sekoita kuplivaksi. Liota koruja noin 10 minuuttia lian irrottamiseksi. Korujen ahtaat ja pienet rakoset voit harjat kevyesti pehmeällä harjalla kuten käyttämättömällä pehmeällä hammasharjalla.

Kuka arvioi koruja?

– Korut on voitu tehdä käsityönä ja niiden arvo muodostuu myös siitä, kuka korun tekijä on ollut, Keski-Pomppu sanoo. Mikäli oman tutkimisen jälkeen jää epäselvyyksiä, kultaseppä on hyvä kontakti korujen tarkasteluun. Myös antiikkiliikkeet ovat hyvä taho korujen arvon selvittämiseen.

Mitä metalleja käytetään koruissa?

Suomessa jalometallituotteiden raaka-aineita ovat kulta, hopea, platina ja palladium. Yleisiä jalometalleista valmistettuja tuotteita ovat korut, pöytähopeat, koriste- ja muistoesineet.

Onko kullan ominaisuus kiilto?

Kullan merkitys ja arvo Harvinaisuutensa, kauniin värinsä ja kiiltonsa sekä kemiallisen kestävyytensä vuoksi kultaa on kautta aikojen pidetty hyvin arvokkaana metallina.

Voiko korun kanssa nukkua?

Nukkuminen. Korut on hyvä ottaa pois nukkumaan mennessä. Näin esimerkiksi korvakorujen tapit tai rungot eivät vääntyile ja joudu turhalle rasitukselle, joka johtaa rikkoutumiseen.

Miten säilyttää koruja?

Paras tapa säilyttää koruja Korujen hapettumista ja näin ollen tummumista edistää eniten niiden altistuminen ilmalle, minkä vuoksi asiantuntijat suosittelevat säilyttämään koruja yksitellen puhtaassa ja kuivassa ympäristössä.

Voiko soodalla puhdistaa hopeaa?

Hopeaesineiden puhdistus onnistuu alumiinifoliovuoassa suolan, leivinjauheen tai soodan avulla.

Miten puhdistaa tummunut hopea?

Hopeaesineet kääritään löysästi alumiinifolion sisään ja laitetaan kulhoon, jossa on lämmintä tai kuumaa vettä sekä ruokasuolaa tai -soodaa. Esineet puhdistuvat jopa muutamassa minuutissa. Loppusilaus poistaa viimeisetkin tummumat: puhdistetut esineet kannattaa vielä kiillottaa vaikkapa villasukalla.