Mikä ero on Smokilla ja Puvulla?

Erot smokin ja puvun välillä – Suurin ero on huivikaulus eli takin kaulus, joka on yleensä kiiltävää kangasta ja kiertää koko takin. Smokin kanssa tulee käyttää smokkipaitaa, ja vaihtoehtoja on käytännössä kaksi: joko perinteinen kaulus tai lyhyt, ns. wing tip -kaulus.

Mitä tarkoittaa kutsussa tumma puku?

Kutsussa on mainittu ”tumma puku” tai ”smokki” – Naisen asu voi olla juhlavasta materiaalista valmistettu yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku, Leskinen linjaa. – Miehen tumma puku tarkoittaa tumman harmaata, tumman sinistä tai mustaa pukua.

Voiko tumman puvun korvata Smokilla?

Tummalla puvulla voi korvata frakin tai smokin, jos se on pukukoodiksi kutsussa ilmoitettu.

Mitä tarkoittaa pukukoodi black tie?

Jos kutsukortissa sanotaan koodin olevan black tie, on sinun parasta valita polvimittainen tai maahan asti ylettyvä, täyspitkä iltapuku. Tyypillisesti naiset tuntuvat valitsevan black tie pukukoodi tilaisuuksiin nimenomaan täyspitkän iltapuvun.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisilla?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.

Onko smokki tumma puku?

Iltagaalaan, joka alkaa kello 18.00 jälkeen, pukeudutaan yleensä smokkiin tai tummaan pukuun. Smokki on yleensä musta tai tummansininen.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Voiko häihin laittaa rusetin?

Häissä voit käyttää rusettia ollessasi sulhanen. Käytä sitä mielellään liivin kanssa niin, että erotut sulhaseksi. On myös suosittua, että sulhaspoika ja bestman käyttävät solmukkeita, jotka sopivat yhteen sulhasen solmukkeen kanssa.

Voiko iltapuku olla musta?

Smokki ja iltapuku Sen voi korvata myös tummalla (musta) puvulla. Naisen iltapuku on juhlavasta kankaasta valmistettu yksi- tai kaksiosainen iltapuku, jonka pituus voi nykysäännön mukaan vaihdella ministä täyspitkään. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku tai naisten smokki.

Minkä värinen solmio häihin?

Häihin ei kannata pukea hassuja kuoseja tai räikeitä kuvioita ja värejä. Musta solmio mustaan pukuun yhdistettynä on lyömätön valinta, jolla ei voi menä pieleen. Toinen varma valinta on harmaa tai hopeanvärinen solmio.