Voiko smokin korvata tummalla puvulla?

Tummalla puvulla voi korvata frakin tai smokin, jos se on pukukoodiksi kutsussa ilmoitettu. Korvattaessa frakin tummalla puvulla, tulee sen kanssa pukea kääntökalvosinpaita, kalvosinnapit sekä hillitty tumma yksivärinen solmio.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisilla?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.

Mitä tarkoittaa pukukoodi juhlapuku?

1) Juhlapuku tarkoittaa miehellä joko frakkia tai tummaa pukua, naisella täyspitkää iltapukua. 2) Smokin tai tumman puvun kanssa seuralaisella on joko yksiosainen tai kaksiosainen iltapuku tai juhlava housupuku. Iltapuku voi olla täyspitkä, nilkkaan ulottuva tai muodin salliessa lyhyempikin.

Pitääkö puvun kanssa olla mustat sukat?

Vain mustan puvun kanssa tulee käyttää aina mustia sukkia. Mustat kengätkään eivät ole mikään pakko. Tuominen suosittelee kesäjuhliin ruskeita nahkakenkiä, jotka ovat tyylikäs pari esimerkiksi siniselle tai harmaalle puvulle. Lisää väriä ja persoonallisuutta juhla-asuun saa rintataskua somistavalla liinalla.

Mikä on smokin ja puvun ero?

Erot smokin ja puvun välillä – Suurin ero on huivikaulus eli takin kaulus, joka on yleensä kiiltävää kangasta ja kiertää koko takin. Smokin kanssa tulee käyttää smokkipaitaa, ja vaihtoehtoja on käytännössä kaksi: joko perinteinen kaulus tai lyhyt, ns. wing tip -kaulus.

Voiko häihin laittaa rusetin?

Häissä voit käyttää rusettia ollessasi sulhanen. Käytä sitä mielellään liivin kanssa niin, että erotut sulhaseksi. On myös suosittua, että sulhaspoika ja bestman käyttävät solmukkeita, jotka sopivat yhteen sulhasen solmukkeen kanssa.

Onko sininen tumma puku?

Tumma puku sopii kaikkiin tilaisuuksiin kellonajasta riippumatta. Pukukoodi ”tumma puku” tarkoittaa tummansinistä, tummanharmaata tai mustaa pukua.

Saako puvun kanssa käyttää kelloa?

Miesten pukeutumisessa ylipäätään rannekellot ovat muodikkaita, ja oma kello voi olla tärkeä osa asukokonaisuutta. Perinteisen etiketin mukaan puvun kanssa miehen tulisi käyttää vain taskukelloa, ja ainut sallittu koru on etiketin mukaan vihkisormus. Monelle juhlapukeutujalle rannekello voi olla se asun kohokohta.

Mitä tarkoittaa pukukoodi black tie?

Jos kutsukortissa sanotaan koodin olevan black tie, on sinun parasta valita polvimittainen tai maahan asti ylettyvä, täyspitkä iltapuku. Tyypillisesti naiset tuntuvat valitsevan black tie pukukoodi tilaisuuksiin nimenomaan täyspitkän iltapuvun.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.