Voiko häihin laittaa sinisen puvun?

Häihin voi tyylikkäästi pukea tummansinisen puvun muutenkin kuin tummana pukuna. Tällöin voi puku olla yksivärinen, pienellä kudotulla tekstuurilla tai ruutukuviolla. Tummansinisellä puvulla mentäessä kannattaa huomioida seuraavat etiketti-asiat: Puvun kangas riippuu vuodenajasta.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisille?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.

Onko sininen puku tumma puku?

Tumma puku sopii kaikkiin tilaisuuksiin kellonajasta riippumatta. Pukukoodi ”tumma puku” tarkoittaa tummansinistä, tummanharmaata tai mustaa pukua.

Voiko iltapuvussa olla pitkät hihat?

Naisen iltapuku on juhlavasta materiaalista valmistetttu yksi- tai kaksiosainen iltapuku. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku kuten esim juhlava haalari, tai naisten smokki. Iltapuku on jalkapöydän päälle ulottuva, nilkkamittainen, balleriinamittainen (pohjepituinen), tai muodin ja tilaisuuden salliessa lyhyempi.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Mitä eroa on Mekolla ja Leningillä?

Minimekko on minimuodin mukainen lyhyt leninki, joka tuli tunnetuksi esimerkiksi Mary Quantin luomusten myötä. Niiden helma päättyy selvästi polvien yläpuolelle. Minimekko vähensi paidan ja leningin eroa ja nykyään lyhythelmaisia leninkejä saatetaan käyttää housujen päällä.

Voiko smokin korvata tummalla puvulla?

Tummalla puvulla voi korvata frakin tai smokin, jos se on pukukoodiksi kutsussa ilmoitettu. Korvattaessa frakin tummalla puvulla, tulee sen kanssa pukea kääntökalvosinpaita, kalvosinnapit sekä hillitty tumma yksivärinen solmio.

Mitä tarkoittaa pukukoodi black tie?

Jos kutsukortissa sanotaan koodin olevan black tie, on sinun parasta valita polvimittainen tai maahan asti ylettyvä, täyspitkä iltapuku. Tyypillisesti naiset tuntuvat valitsevan black tie pukukoodi tilaisuuksiin nimenomaan täyspitkän iltapuvun.

Mitä tarkoittaa kutsussa tumma puku?

Kutsussa on mainittu ”tumma puku” tai ”smokki” – Naisen asu voi olla juhlavasta materiaalista valmistettu yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku, Leskinen linjaa. – Miehen tumma puku tarkoittaa tumman harmaata, tumman sinistä tai mustaa pukua.