Voiko hautajaisissa käyttää koruja?

Hautajaisissa on tärkeää valita korut, jotka heijastavat tilaisuuden vakavuutta ja kunnioittavat poisnukkuneen muistoa. Hopeanväriset korut ja helmet ovat hyviä valintoja, sillä ne symboloivat puhtautta ja kunnianosoitusta. Vältä kultaisia tai liian värikkäitä koruja, sillä ne eivät yleensä sovellu tähän tilaisuuteen.

Mistä koruja tehdään?

Koruissa käytettävät kivet ovat jalokiviä ja pieniä kiviä. Jalokiviä ovat timantti, smaragdi, rubiini ja safiiri. Koruissa käytetään myös puolijalokiviä, joilla on kaunis väri ja erinomainen läpinäkyvyys. Niiden käyttö korutaloissa on laajentunut 1980-luvulta lähtien.

Miksi koruja valmistetaan kullasta?

Useammissa muinaisissa kulttuureissa kulta oli suosittu koruissa ja taiteessa sen arvon, esteettisten ominaisuuksien, taipuisuuden ja muokattavuuden takia. Electrumia (luonnollinen kullan ja hopean seos) käytettiin koruissa egyptiläisten toimesta vuodesta 5000 eaa.

Miten puhdistaa koruja?

Lisää lämpimään veteen pari tippaa käsitiskiainetta. Sekoita kuplivaksi. Liota koruja noin 10 minuuttia lian irrottamiseksi. Korujen ahtaat ja pienet rakoset voit harjat kevyesti pehmeällä harjalla kuten käyttämättömällä pehmeällä hammasharjalla.

Voiko nainen laittaa housut hautajaisiin?

Naisten pukeutuminen hautajaisiin on perinteisesti tumma, peittävä ja hillitty asukokonaisuus. Naisilla yleinen vaatetus hautajaisissa on mekko tai jakkupuku hameen tai housujen kanssa. Asukokonaisuudessa voi tuoda omaa persoonaansa esille tilaisuuteen sopivalla tavalla.

Mihin hautajaisissa istutaan?

Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat oikealla puolella. Muut ystävät, tuttavat, työtoverit ja puolison omaiset istuvat vasemmalla puolella. Lähiomaisille varataan tila etupenkkeihin. Ei tarvitse huolestua jos on istunut väärällä puolella.

Mistä tietää mitä materiaalia koru on?

Suomessa tekijä- ja pitoisuusleima on oltava koruissa, kun kulta-, palladium- tai platinatuote on painoltaan vähintään yhden gramman. Hopeatuotteiden kohdalla painon ollessa yli 10 grammaa, Keski-Pomppu kertoo. Korujen leimoja voi käydä kotoa käsin tarkistamassa leimat. fi-nettisivuilta.

Voiko korun kanssa nukkua?

Nukkuminen. Korut on hyvä ottaa pois nukkumaan mennessä. Näin esimerkiksi korvakorujen tapit tai rungot eivät vääntyile ja joudu turhalle rasitukselle, joka johtaa rikkoutumiseen.

Mitä metallia käytetään koruissa?

Suomessa jalometallituotteiden raaka-aineita ovat kulta, hopea, platina ja palladium. Yleisiä jalometalleista valmistettuja tuotteita ovat korut, pöytähopeat, koriste- ja muistoesineet.

Mitä eroa on 14K ja 18K kullalla?

14 karaatin kullan seoksessa hienokullan osuus on 58,5% ja sen leima on 585. 18 karaatin kullassa hienokullan osuus on 75% ja sen leima on 750.