Mitä materiaalia sadetakki on?

Suurin osa sadetakkien ja kurahousujen vedenpitävästä pinnasta on valmistettu vettäpitävästä kerroksesta ja polyester-kankaasta. Vedenpitävä pinta on useimmiten tehty polyvinyylikloridista tai polyuretaanista. Perinteisissä sadevaatteissa kangas on alla ja vettäpitävä kerros päällä.

Mikä on hyvä vedenpitävyys takissa?

Mikä on tarpeeksi hyvä vesipilariarvo? Yleisesti ottaen 5 000 mm:n vesipilari torjuu normaalit sadekuurot peruskäytössä, mutta pidempään kovassa sateessa ulkoilevan kannattaa varautua 10 000–20 000 mm:n vesipilarilla. GORE-TEX-tuotteet 28 000 mm:n vesipilariarvolla kestävät kovimmankin myrskyn.

Mistä Sadetakki tehdään?

Kertakäyttöinen sadetakki on tehty muovista ja se on halpa. Sitä voi käyttää yleensä vain kerran, sillä se rikkoutuu ohutrakenteisena riisuttaessa helposti. Kertakäyttöinen sadetakki on pakattu pieneen pakettiin ja kulkee helposti mukana taskussa. Suomessa sadetakkeja valmistavat muun muassa Rukka ja April Rain.

Pitääkö softshell vettä?

Miten softshell eroaa kuorivaatteista? Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta.

Miten puhdistaa sadetakki?

Usein sadeasulle riittää suihkutus tai pyyhkiminen märällä rätillä. Käytä sadetakin pesuun mietoa pesuainetta. Älä käytä huuhteluainetta. Sulje kaikki nepparit ja vetoketjut ennen konepesua. Älä laita sadeasuja kuivausrumpuun. Ota takki heti pesun jälkeen pois koneesta, ja ripusta se kuivumaan.

Miksi sadetakki on keltainen?

Sadetakki – mustard yellow. Pukeudu ilon väriin, kun harmaus valtaa kadut. Keltaiset sadetakit toivottavat sateen tervetulleeksi trendikkäästi ja positiivista energiaa hehkuen. Valikoimamme sadetakeissa voit nauttia ulkoilusta huonollakin säällä.

Onko Goretex vedenpitävä?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L).

Pitääkö Goretex vettä?

Toimiakseen vedenpitävästi goretex-kalvo vaatii, että vaatteen ulkopinta käsitellään vettähylkiväksi kyllästeellä. Vaatteen käyttö, erityisesti lika ja hikoilu, kuluttaa kyllästettä heikentäen samalla sen toimivuutta – vedenpitävyyden ja hengittävyyden huonontuessa seurauksena on ikävästi kastuva vaate ja käyttäjä.

Mitä tarkoittaa tekninen takki?

Mitä tarkoitetaan teknisillä vaatteilla? Teknisistä vaatteista puhuttaessa tarkoitetaan vaatteita, jotka on valmistettu tietyistä materiaaleista, ja jotka on esi- ja jälkikäsitelty, jotta niihin saadaan tarvittavia ominaisuuksia.

Kestääkö Kuoritakki vettä?

Kuoritakin ero perinteiseen sadetakkiin on sen keveys ja parempi hengittävyys. Kuoritakissa on vedenpitävä kalvo, jossa mikroskooppisen pienistä reistä ei mahdu ulkopuolelta vesipisara läpi, mutta sisäpuolelta tuleva vesihyöry läpäisee kalvon. Nykyään suosituin valinta sadetakiksi on kuoritakki.