Mitä on alusvaatteet?

Alusvaate on muiden vaatteiden alla käytetty vaate, joka yleensä on kosketuksessa kantajansa ihon kanssa. Jotkin vaatteet, kuten t-paita, soveltuvat käytettäväksi sekä alus- että päällysvaatteena. Alusvaatteiden tehtäviä ovat: suojata ihoa päällysvaatteiden karheudelta.

Mistä kankaasta alushame?

Alushame apuun Silkki ja viskoosi ovat alushameen materiaaleina hyviä, koska ne eivät sähköisty yhtä paljon kuin tekokuidusta valmistetut. Myös muiden tekstiilien materiaalit on syytä katsoa ja kaupassa valita viisaasti, jos on kyllästynyt rätiseviin ja tarttuviin vaatteisiin.

Mitä pukea valkoisen mekon alle?

Kun pukeudut valkoiseen tai vaaleisiin sävyihin, valitse alusvaatteet, jotka ovat mahdollisimman lähellä ihon väriä. Esimerkiksi vaaleat, leveälahkeiset housut ovat trendikäs ja juhlava vaihtoehto mekon tilalle. Vaaleiden housujen alle sopivat parhaiten sileät ja saumattomat lahkeelliset alushousut tai stringit.

Miten estää mekon nouseminen?

=+ Käytä alushametta ja suosi luonnonkuituja Tekokuituiset vaatteet sähköistyvät helpoiten, joten luonnonkuitujen – kuten puuvillan, pellavan ja villan – suosiminen talvipakkasilla kannattaa. myös laadukas alushame estää mekon ja hameen helmoja tarrautumasta kiinni jalkoihin.

Miksi käyttää alushousuja?

Niitä käytetään suojaamaan päällyshousuja likaantumiselta sekä peittämään sukupuolielimet ja takamus häveliäisyys- ja soveliaisuussyistä. Alushousuja on useita erilaisia malleja sekä miehille että naisille. Alushousuja valmistetaan eri materiaaleista, kuten puuvillasta, silkistä ja tekokuiduista.

Mitä materiaalia on alushousut?

Alushousuja valmistetaan eri materiaaleista, kuten puuvillasta, silkistä ja tekokuiduista. Miesten ja poikien pitkiä alushousuja kutsutaan usein kansanomaisesti nimellä kalsarit tai kalsongit (ransk. caleçon).

Paljonko housuihin tarvitsee kangasta?

Housuihin tarvitset 130-150 cm leveää kangasta n. 1,10 – 1,30 m = housujen sivunpituus + (2 x erillisen vyötärökaitaleen leveys joustavissa kankaissa) + 10 cm (lahkeen käänteisiin ja saumavaroihin).

Paljonko kangasta takkiin?

Takkiin tarvitset kangasta (sekä päälli että vuori) kaksi kertaa takin pituus + 10% kutistumis- ja saumanvaroihin. Pitkään takkiin 2 x 110cm + 10% = 240cm ja lyhyeen 2 x 95cm + 10% = 210cm. Lisäksi tarvitset vetoketjun 80cm (pitkään takkiin voit laittaa myös 90-95cm ketjun).

Mikä väri ei näy valkoisen alta?

Omasta ihonväristä riippuen valkoiset liivit näkyvät herkästi yhtä selvästi vaatteiden alta kuin mustat. Jos puet valkoiset liivit, valitse malli, jossa on kaunista pitsiä tai brodeerausta, jolloin näkyminen ei ollenkaan haittaa. ”Punaiset liivit eivät näy valkoisen paidan alla.”

Mikä väri ei näy valkoisen paidan alta?

Tiedätkö, mikä liivien väri näkyy vähiten valkoisten vaatteiden alta? Vastaus ei ole valkoinen, beige tai ruskea.