Mitä vaatteita vaatekaappiin?

2 farkut. 2 housut. 2 lämmintä neuletta pakkasille. 2 ohutta neuletta kevääseen ja syksyyn. T-paitoja ja toppeja. 4 arkimekkoa. 2 juhlamekkoa. 2 puolihametta.

Mitä tehdä vaatteille joita ei käytä?

Hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten esimerkiksi Punainen risti, UFF, Fida ja Pelastusarmeija, vastaanottavat käyttökelpoisia vaatteita. Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä.

Miten pitää vaatekaappi siistinä?

Laita väärän vuodenajan vaatteet pois silmistä. Käytä henkareita, mutta vain yksi vaate per henkari! Käytä koreja tai laatikoita jakamaan hyllyjä. Pystyynviikkaa. Aseta eniten käyttämäsi vaatteet paraatipaikalle. Karsi turhat pois.

Miten siivota vaatekaappi?

Tyhjennä vaatekaappi kokonaan. Viereen odottamaan on hyvä varata ainakin pukupusseja, henkareita ja säilytyspusseja, jotta saat vaatteet järjestettyä paikoilleen kaappiin tai varastoon. Pyyhi tyhjä kaappi kauttaaltaan esimerkiksi yleispuhdistusaineella ja nihkeällä mikrokuituliinalla.

Kannattaako vaatteet pestä väärinpäin?

Vaate pitäisi pestä aina likainen puoli ulospäin. Moni heittää likaisen paidan pyykkiin automaattisesti nurin päin suojellakseen sen pintaa. Vaatteen kääntäminen kuitenkin heikentää pesutulosta, jos kyseessä on likainen, esimerkiksi lapsen ruokatahroja sisältävä vaate.

Mitä vaatteita voi pestä yhdessä?

Pyykit kannattaa lajitella värin mukaan. Kirkkaat, samankaltaiset värit kuten violetti, punainen ja oranssi voidaan pestä yhdessä, kuten myös sininen ja vihreä. Valkoiset pestään erillään muista väreistä. Jos sinulla on vain yksi tietynvärinen vaate, pese se käsin.

Mitä saa laittaa Uffin laatikkoon?

Otamme vastaan sellaisenaan käyttökelpoisia vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita, laukkuja, kenkiä ja leluja. Paras tapa suojata tekstiilit lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin. Keräyspisteemme löydät täältä.

Mihin vanhat lakanat ja pyyhkeet?

Kuluneet kankaiset pyyheliinat voi viedä poistotekstiilikeräykseen Sortti-asemalle; maksullinen vastaanotto. Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ottavat myös usein vastaan pyyheliinoja eläinten hoitoa varten.

Miten päästä eroon vaatteista?

Ehjät ja puhtaat vaatteet, kengät ja laukut voi lahjoittaa kirpputoreja pyörittäville hyväntekeväisyysjärjestöille, kuten Fida, SPR, Emmaus ja Pelastusarmeija tai kierrätyskeskukseen. Myös Hope-yhdistys ottaa vastaan ajanmukaisia vaatteita.

Miten saada vaatekaappi Tuoksumaan?

Laita rättiin pari tippaa väkiviinaetikkaa ja pyyhi hyllyt. Näin kaappiin jää raikas tuoksu pitkäksi aikaa. Laita hyllyn perälle pieni tuoksusaippua tai tyhjentynyt hajuvesipullo. Näppärä ompelee pienen pussukan, johon voi laittaa kuivia laventelinkukkia tai kuivakukista ja tuoksuöljystä valmistettua potpourria.