Mikä on hyvä Vesipilariarvo Takille?

Mikä on tarpeeksi hyvä vesipilariarvo? Yleisesti ottaen 5 000 mm:n vesipilari torjuu normaalit sadekuurot peruskäytössä, mutta pidempään kovassa sateessa ulkoilevan kannattaa varautua 10 000–20 000 mm:n vesipilarilla.

Onko Softshell-takki vedenpitävä?

Softshell-takki Se suojaa hyvin tuulta vastaan ja on vettä hylkivä. Se tarkoittaa, että materiaali kestää ripottelua ja kevyttä sadetta lyhyitä aikoja, mutta rankemmassa sateessa vesi pääsee kankaan läpi.

Kestääkö Kuoritakki vettä?

Kuoritakin ero perinteiseen sadetakkiin on sen keveys ja parempi hengittävyys. Kuoritakissa on vedenpitävä kalvo, jossa mikroskooppisen pienistä reistä ei mahdu ulkopuolelta vesipisara läpi, mutta sisäpuolelta tuleva vesihyöry läpäisee kalvon. Nykyään suosituin valinta sadetakiksi on kuoritakki.

Mitä tarkoittaa soft shell?

Softshell ei ole mikään oma materiaali, vaan sillä tarkoitetaan yleensä urheilullista, venyvää kangasta, joka koostuu erilaisista materiaaleista. Ulkopuoli voi olla esimerkiksi vettähylkivää ja tuulenpitävää kangasta, kun sisäpuoli on pehmeää fleeceä.

Mikä on hyvä vedenpitävyys teltalle?

Vedenpitävän teltan vesipilariarvo on vähintään 1000 mm, hyvän 1500 mm ja parhaan yli 2500 mm. Kannattaa muistaa, että mitä korkeampi arvo on, sitä paremmin teltta kestää vettä. Huomioi myös se, että teltan pohjalla ja päällikankaalla on eri arvot, sillä pohjakankaan tulee aina kestää vettä paremmin.

Onko Gore-tex vedenpitävä?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L).

Mikä takki vaellukselle?

Vaellukselle on hyvä valita kuoritakki, joka on sekä tuulen- että vedenpitävä. Kerroksittain pukeutumalla voit käyttää kuoritakkiasi jokaisena neljänä vuodenaikana lisäämällä tai poistamalla kerroksen takin alta lämpötilan muuttuessa. Saatavilla on useita erilaisia kuoritakkeja eri toiminnoilla.

Onko polyesteri vedenkestävä?

Polyesteri kestää 40–60 asteen pesulämpötilan, mutta konetta ei kannata täyttää täpötäyteen. Polyesteri vaatii peseytyäkseen runsaasti vettä. Kangas sähköistyy helposti, joten pesussa kannattaa käyttää huuhteluainetta.

Mitä softshell takin alle?

Softshell-takkia ostaessa kannattaa huomioida, että takin alle on mahduttava ohut alusasu sekä lämmin lämpökerrasto. Niiden avulla lapsesi voi käyttää takkia useissa eri lämpötiloissa.

Mitä materiaalia sadetakki on?

Suurin osa sadetakkien ja kurahousujen vedenpitävästä pinnasta on valmistettu vettäpitävästä kerroksesta ja polyester-kankaasta. Vedenpitävä pinta on useimmiten tehty polyvinyylikloridista tai polyuretaanista. Perinteisissä sadevaatteissa kangas on alla ja vettäpitävä kerros päällä.