Voiko asuntolainan siirtää toisen nimiin?

Lainan siirtäminen toisen nimiin onnistuu, jos velallisella on riittävät tulot, riittävä maksukyky sekä moitteeton maksuhistoria. Jos esimerkiksi vakuutena oleva asunto siirtyy myös toisen henkilön nimiin, ei vakuuksiinkaan liity ongelmaa ja siirto onnistuu kätevästi.

Kannattaako asuntolaina siirtää?

Lainojen siirtäminen yhteen pankkiin kannattaa. Saat selkeämmän kuvan taloudestasi ja lainojen hoitaminen yhdessä paikassa on helpompaa. Pääsääntöisesti yksi isompi laina tulee edullisemmaksi kuin monta pienempää lainaa. Maksat vain yhdestä lainasta kuukausittaisia kuluja, kuten lainanhoitopalkkioita.

Voiko Asuntolainaan liittää muita lainoja?

Jos lainoja ja rästilaskuja on kertynyt useita, lainojen yhdistäminen voi helpottaa tilannetta. Yhdistelylainaa hakiessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, millaisen sopimuksen tekee. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että velat maksetaan pois uudella lainalla. Maksat vain yhtä lainaa ja siitä korkoja ja kuluja.

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Näin toimii lainojen yhdistäminen Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että haet yhtä isompaa lainaa, jolla vanhat lainat maksetaan pois. Sen jälkeen maksat vain yhtä isompaa lainaa usean pienemmän sijaan. Käytännössä yhdistelylainan hakeminen onnistuu kokonaan sähköisesti.

Voiko omaisuutta siirtää puolison nimiin?

Avioliiton aikana puolisoiden omaisuus on siis erillistä, eivätkä puolisot voi siirrellä omaisuuttaan vapaasti toisilleen esimerkiksi ilman veroseuraamuksia. Muun muassa asunnon siirtäminen kokonaan toisen puolison nimiin edellyttää siis liiton jatkuessa esimerkiksi kaupan, vaihdon tai lahjan tapahtumista.

Voiko asunnon ostaa lapsen nimiin?

Maistraatti: Jos asunto ostetaan alaikäisen omilla varoilla, vaaditaan maistraatin lupa. Mikäli vanhemmat lahjoittavat lapselle varat, joilla asunto ostetaan, tarvitaan lahjoitusta varten edunvalvojan sijainen ja asunnon ostoa varten maistraatin lupa.

Paljonko lainan siirtäminen maksaa?

Asuntolainan siirtäminen on myös pääosin maksutonta, sillä vanha asuntolaina maksetaan pois uuden pankin myöntämällä uudella asuntolainalla. Poikkeuksena on kiinteäkorkoinen asuntolaina, jolloin voi joutua maksamaan vanhaan pankkiin korvauksia lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta.

Miten voi saada asuntolainaa ilman vakuuksia?

Asuntolainan hakijan, jolla ei ole tarpeeksi omia säästöjä tai vakuuksia on mahdollista hakea valtiontakausta. Valtiontakausta voi saada maksimissaan 20 % asuntolainasta, mutta kuitenkin enintään 50 000 €. Takauksen avulla saat nostettua enemmän lainaa. Valtiontakauksen saat sopimalla siitä pankin kanssa.

Saako pankki tutkia tilitietoja?

Pankkisalaisuus estää tilitietojen levittämisen. Viranomainen voi kuitenkin tarvittaessa tutkia tietoja jopa tilinomistajan tietämättä. Pankkisalaisuus pitää huolen, että tilitietoja ei levitetä ihan jokaiselle. Pankki on kuitenkin velvollinen luovuttamaan asiakastietoja viranomaisille.

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa? Yleensä lainat kannattaa yhdistää, jos lainoja on useampi kuin yksi. Yhdistelylaina voi tuoda huomattavia säästöjä, koska jatkossa sinun täytyy maksaa vain yhden lainan korot ja kulut.