Voiko iltapuvussa olla pitkät hihat?

Naisen iltapuku on juhlavasta materiaalista valmistetttu yksi- tai kaksiosainen iltapuku. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku kuten esim juhlava haalari, tai naisten smokki. Iltapuku on jalkapöydän päälle ulottuva, nilkkamittainen, balleriinamittainen (pohjepituinen), tai muodin ja tilaisuuden salliessa lyhyempi.

Mitä tarkoittaa kutsussa juhlapuku?

Kun kutsussa lukee juhlapuku, tarkoittaa se ensisijaisesti frakkia. Frakki on puvuista kaikkein juhlavin. Tätä pukukoodia käytetään kello 18 jälkeen alkavissa tilaisuuksissa sekä päivällä myös akateemisissa tilaisuuksissa. Vaihtoehtoisesti voi käyttää tummaa pukua.

Voiko iltapuku olla lyhyt?

Perinteisesti tumma puku naisilla tarkoittaa juhlavasta kankaasta valmistettua iltapukua. Iltapuku voi olla lähes minkä mittainen tahansa, maksimissaan kuitenkin jalkapöydän päälle. Juhlan tilaisuuden ja muodin salliessa myös lyhyempi mitta käy, kunhan asun arvokkuus säilyy.

Voiko iltapuku olla musta?

Smokki ja iltapuku Sen voi korvata myös tummalla (musta) puvulla. Naisen iltapuku on juhlavasta kankaasta valmistettu yksi- tai kaksiosainen iltapuku, jonka pituus voi nykysäännön mukaan vaihdella ministä täyspitkään. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku tai naisten smokki.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Mitä eroa on Mekolla ja Leningillä?

Minimekko on minimuodin mukainen lyhyt leninki, joka tuli tunnetuksi esimerkiksi Mary Quantin luomusten myötä. Niiden helma päättyy selvästi polvien yläpuolelle. Minimekko vähensi paidan ja leningin eroa ja nykyään lyhythelmaisia leninkejä saatetaan käyttää housujen päällä.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisille?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.

Mitä pukea mekon kanssa?

Juhliin voi mekon lisäksi pukea jakun, neuletakin tai huivin. Mekolle hyviä vaihtoehtoja ovat housupuku tai housut ja juhlava pusero.

Pitääkö kutsusta kiittää?

Kutsuvieras, muista aina kiittää ja onnitella! Jos postilaatikkoon kolahtaa kutsu ylioppilasjuhliin tai valmistujaisiin, tulee toimia niin kuin kutsussa on neuvottu.

Mitä värejä ei saa pukea häihin?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.