Mistä tavaroista voi luopua?

Tavaroista pääsee eroon viemällä ne kierrätyskeskukseen tai kaatopaikalle – ja tilalle voi hankkia helposti uutta tavaraa. Se, että tällä tavalla kierrätämme ja hankimme uutta, ei millään tavalla pelasta tätä maailmaa. Tavarat eivät katoa maailmasta, vaan ne ovat aina jonkun toisen vastuulla.”

Miten päästä eroon vanhoista vaatteista?

Hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten esimerkiksi Punainen risti, UFF, Fida ja Pelastusarmeija, vastaanottavat käyttökelpoisia vaatteita. Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä.

Mihin voi viedä vanhoja tavaroita?

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sortti-asemalle tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata HSY:ltä Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun.

Montako tavaraa ihminen omistaa?

Omistan yhteensä 59 442 esinettä Viime vuonna sosiologian tohtori Veera Kinnunen teki väitöskirjan suomalaisten esineistä. Tavallisessa suomalaisessa kodissa oli hänen tutkimuksensa mukaan n. 10 000 -50 000 tavaraa. Minun yhden henkilön talouteni kuitenkin ylittää tämän luvun helposti.

Mitä saa laittaa Uffin laatikkoon?

Otamme vastaan sellaisenaan käyttökelpoisia vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita, laukkuja, kenkiä ja leluja. Paras tapa suojata tekstiilit lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin. Keräyspisteemme löydät täältä.

Mihin vanhat lakanat ja pyyhkeet?

Kuluneet kankaiset pyyheliinat voi viedä poistotekstiilikeräykseen Sortti-asemalle; maksullinen vastaanotto. Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ottavat myös usein vastaan pyyheliinoja eläinten hoitoa varten.

Saako vaatteita heittää roskiin?

Jos tekstiilit ovat homeisia, märkiä tai öljyisiä, ne kuuluvat sekajätteeseen. Hyväkuntoiset ja uudelleenkäyttöön sellaisenaan kelpaavat vaatteet, kodin tekstiilit, kengät, laukut ja vyöt eivät kuulu poistotekstiilien joukkoon – ne kannattaa myydä tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai kierrätyskeskukseen.

Voiko ukrainalaisille lahjoittaa vaatteita?

Ruuan ja tavaroiden lahjoittaminen Voit auttaa ukrainalaisia lahjoittamalla ruokaa, hygieniatarvikkeita, huonekaluja, vaatteita tai muita käyttötavaroita. Lapsille voi lahjoittaa leluja, kirjoja ja harrastusvälineitä. Muistathan, ettei turhaa tavaraa kannata lahjoittaa vain lahjoittamisen vuoksi.

Mitä SPR ottaa vastaan?

astioita ja muuta keittiön tavaraa, muita kodin tarvikkeita, koriste-esineitä ja tekstiilejä vaatteita ja asusteita, kenkiä ja laukkuja – etenkin miesten vaatteille on aina kysyntää! kirjoja, lahjatavaroita, urheiluvälineitä, leluja ja lastentarvikkeita.

Mitä Fida ottaa vastaan?

Fida ottaa vastaan lahjoituksena hyväkuntoisia, ehjiä, kuivia, siistejä, puhtaita ja myyntikelpoisia vaatteita, kodintekstiilejä, elektroniikkaa, kodin pientavaraa ja huonekaluja. Vintage- tekstiilit, esineet ja tavarat (yli 20 vuotta vanhat esineet) voi lahjoittaa, vaikka ne olisivat pikkuvikaisia tai kuluneita.