Mikä on kuppikoko?

Rinnanympärys mitataan rintojen alta ja ilmoitetaan senttimetreinä. Kuppikoko on rintojen päältä mitatun ympäryksen ja alta mitatun ympäryksen erotus ja ilmoitetaan kirjaimella.

Mistä tietää että kuppikoko on oikea?

Hyvä nyrkkisääntö sopivien liivien testaamiselle on kahden sormen sijoittaminen kaaritukien väliin: jos tasan kaksi sormea mahtuu paikalle, ovat rintaliivit tavanomaisesti oikeankokoiset. Jos liivit ovat tukien välistä väljät tai liian tiukat, on koko usein väärä.

Mitä laittaa avonaisen mekon alle?

Valitse pääntieltä avonaisen vaatteen alle olkaimettomat rintaliivit, joissa on syvään uurrettu etumus ja tarkasti muotoillut kupit. Markkinoilla on myös liivejä, jotka on suunniteltu selkäpuolelta avonaisten mekkojen alle. Niiden tavanomaista pidempi ympärys sidotaan etupuolelle.

Mistä tietää että on liian pienet rintaliivit?

Jos rinta nousee selvästi rintaliivin kupin yli, ovat liivit liian pienet. Jotta rinta saisi optimaalisen tuen, ei rinta saa nousta kupin yläpuolelle.

Mitä tarkoittaa rintaliivien koko?

Koon numero-osa kertoo liivien ympärysmitan. Suomessa mitta tulee suoraan oman rinnanympäryksen senttimetreistä: 60, 65, 70, 75, 80, 85 ja niin edelleen. Ympärysmitta mitataan aivan rintojen alapuolelta eli kohdasta, josta liivitkin kulkevat. Koon kirjainosa kertoo kuppikoon.

Miksi rintaliivien kanssa ei saa nukkua?

Jos nukkuu rintaliivit päällä, imusolmukkeiden kierto häiriintyy ja myrkkyjä kertyy elimistöön. Tämä voi myös johtaa kystien, kyhmyjen ja jopa kasvainten muodostumiseen pitkällä aikavälillä. Rintojen lisäksi rintaliivit aiheuttavat painetta kainaloissa, joissa sijaitsee myös paljon imusolmukkeita.

Onko rintojen koolla väliä?

Rintojen koolla ei ole merkitystä sairastumisessa – syöpä voi tulla kaikenkokoisiin rintoihin. Myös kaksi-kolmekymppiset voivat sairastua siinä missä yli 70-vuotiaatkin. Nuorten, alle 35-vuotiaiden rintasyövät ovat edelleen harvinaisia eivätkä ne ole parina viime vuosikymmenenä Suomessa lisääntyneet.

Mikä on keskiverto kuppikoko?

Kuppikoko ei ole suurentunut. Nykyisin yleisin kokonumero on 80B, kun se ennen oli 75B.

Saako rintaliivit näkyä?

Lyhyet urheilutopit ja -liivit saavat näkyä esimerkiksi läpikuultavien puseroiden ja löysälinjaisten vaatteiden alta, tai toimia jopa yläosina korkeiden vyötäröiden kanssa. Myös pitsiliivit saavat pilkistää välijistä kaula-aukoista.

Mikä on Rintateippi?

Rintojen teippaaminen- Rintateippi Kirkas Vartaloteipillä saat huomaamattomasti tuettua rinnat minkä tahansa vaatteen alla, et tarvitse rintaliivejä. Teipin sisäpuoli liimautuu tehokkaasti ihoon. Sen ulkopuoli on tasainen ja kirkas pinta, joka tuntuu miellyttävältä ja sileältä.