Milloin on hyvä alkaa käyttää rintaliivejä?

Karell neuvoo hankkimaan ensimmäiset rintaliivit siinä vaiheessa, kun rinnat ovat kasvaneet ja tarvitsevat tukea jokapäiväistä elämää helpottamaan. – Se on jokaisen oma, yksilöllinen valinta. Jotkut eivät tarvitse liivejä aikuisenakaan. Tärkeintä on, että ne istuvat hyvin ja ovat oikean kokoiset.

Miksi naiset käyttävät rintaliivejä?

Rintaliivit on suunniteltu tukemaan, lämmittämään ja suojaamaan rintaa, ne ovat meille naisille suuri hyöty! Se, että niitä pidetään seksikkäinä, liittyy siihen, että ne ovat naisen päällä.

Pitääkö rintaliivejä käyttää?

Terveyden takia liivejä ei tarvitse käyttää, mutta usein ne tuovat mukavuutta, kertoo plastiikkakirurgi Katja Puumanen Lääkärikeskus Aavasta. Rintaliivit eivät muuta naisen anatomiaa millään tavalla, minkä takia ne eivät myöskään pysty ehkäisemään rintojen roikkumista.

Kauanko rintaliivit kestää?

Kuinka kauan liivejä voi käyttää? ”Sanotaan, että yksien liivien käyttöikä on 6–8 kuukautta, mutta silloin ne saavat kyllä olla jatkuvassa käytössä. Mitä useammat liivit omistaa ja mitä useammin niitä vaihtelee, sitä kauemmin liivit kestävät.

Miksi on rintaliivit?

Liivin ympärys kannattelee rintojen painoa ja pitää liivit vartaloa vasten. Kupit peittävät, tukevat ja ympäröivät rintoja. Niiden muoto ja rakenne muotoilevat rintojen ulkonäköä, ja ne voivat esimerkiksi pienentää, pyöristää ja kohottaa rintoja.

Mikä on kuppikoko?

Suomessa mitta tulee suoraan oman rinnanympäryksen senttimetreistä: 60, 65, 70, 75, 80, 85 ja niin edelleen. Ympärysmitta mitataan aivan rintojen alapuolelta eli kohdasta, josta liivitkin kulkevat. Koon kirjainosa kertoo kuppikoon.

Miksi Rintaliiveissä on Kaarituet?

”Kaarituki jakaa rintojen painon liivien kaikkiin osiin.” Kaarituki kohottaa povea ja antaa tukea sekä samalla jakaa poven muodostamaa kuormitusta liivien selkämykseen, sivuille ja keskiosaan. Mitä korkeammat kaarituet ja mitä leveämmät sivut ja selkämys liiveissä on, sitä parempi on tuki.

Miten Rintateippiä käytetään?

Teippi asetetaan puhtaalle iholle rinnan päälle, jolloin teippi nostaa rintaa. Teippi on dermatologisesti testattu. Ei suositella vahingoittuneelle tai herkälle iholle. 8 tuntia kerralla pidettäväksi.

Mistä rinta mitataan?

Rinnanympärys: Rinnanympärys mitataan rinnan korkeimmalta kohdalta. Seiso ryhdikkäästi, kädet vartalon vieressä. Pidä mittanauha suorassa linjassa. Rinnanympärys rinnan alta: Mittaa rinnan alta, kylkiluiden ympäriltä.

Saako rintaliivit näkyä?

Lyhyet urheilutopit ja -liivit saavat näkyä esimerkiksi läpikuultavien puseroiden ja löysälinjaisten vaatteiden alta, tai toimia jopa yläosina korkeiden vyötäröiden kanssa. Myös pitsiliivit saavat pilkistää välijistä kaula-aukoista.