Mitä anorakki tarkoittaa?

Anorakki on alkuaan eskimoiden käyttämä, kankaasta tai turkiksista valmistettu pusero, johon kuuluu pään yli vedettävä huppu. Sana näyttäisi levinneen useisiin Euroopan kieliin 1900-luvun kuluessa. Nimitys on omaksuttu todennäköisesti samalla, kun kyseinen vaatekappale on tullut tutuksi.

Mitä parka tarkoittaa?

Patja on vuoteen pehmustettu osa, joka voi olla joko erillinen tai rakennettu sängyn runkoon. Markkinoilla on hyvin monenlaisia patjoja edullisista vaahtomuovipatjoista käsin tehtyihin joustinpatjoihin, viskoelastisesta materiaalista valmistettuihin älypatjoihin ja luonnonkuituisiin futoneihin.

Mikä on parka takki?

Nykysuomessa sana parka merkitsee raukkaa ja poloista, mutta parkaan voi yllättäen törmätä myös vaatekaupassa. Parka-sanan synonyymitkin tarkoittavat usein paitsi poloista myös vaatekappaleita, mutta heikkoja ja huonoja vaatteita kuten kuluneita päällysvaatteita tai riepuja ja rättejä.

Pitääkö takki pestä väärinpäin?

Untuvatakin pesuohjeet Pese untuvatakki aina yksinään. Käännä takki nurinpäin, sulje vetoketjut ja mahdolliset tarranauhat sekä irroita somisteet kuten turkisreunukset. Kastele takki märäksi ennen pesua.

Mikä on Kuoritakki?

Kuoritakki on nimensä mukaisesti uloin kuori, joka suojaa sateelta, tuulelta ja lialta. Kuoritakki on kehitetty suojaamaan vaihtelevilta sääolosuhteilta ja takin alla olevia kerroksia voi mukauttaa säähän tai aktiviteettiin, jolloin vaatetta on aina sopivasti ja uloin kerros suojaa kaikissa säätiloissa.

Mikä on Softshell-takki?

Softshell-takki on tekninen vaate, jossa on erittäin hyvät hengittävät ominaisuudet. Se suojaa hyvin tuulta vastaan ja on vettä hylkivä. Se tarkoittaa, että materiaali kestää ripottelua ja kevyttä sadetta lyhyitä aikoja, mutta rankemmassa sateessa vesi pääsee kankaan läpi.

Miksi vaatteet pitää pestä nurinpäin?

Kun peset vaatteesi, ne hankautuvat toisiaan vasten, jolloin niistä lähtee aina hieman väriä ja materiaalia. Tämän vuoksi vaatteet pitäisi aina pestä nurinpäin.

Pitääkö paidat pestä nurinpäin?

Vaate pitäisi pestä aina likainen puoli ulospäin. Moni heittää likaisen paidan pyykkiin automaattisesti nurin päin suojellakseen sen pintaa. Vaatteen kääntäminen kuitenkin heikentää pesutulosta, jos kyseessä on likainen, esimerkiksi lapsen ruokatahroja sisältävä vaate.

Voiko talvitakin pestä koneessa?

Toppatakki tarvitsee pesukoneessa tilaa, joten pese se erillään muista vaatteista. Pesulämpötilaksi riittää usein 30 – 40 astetta. Tarkista pesulämpötila kuitenkin aina tuotekohtaisen ohjeen mukaan.

Mitä tarkoittaa tekninen takki?

Mitä tarkoitetaan teknisillä vaatteilla? Teknisistä vaatteista puhuttaessa tarkoitetaan vaatteita, jotka on valmistettu tietyistä materiaaleista, ja jotka on esi- ja jälkikäsitelty, jotta niihin saadaan tarvittavia ominaisuuksia.