Mitä eroa on Mekolla ja Leningillä?

Minimekko on minimuodin mukainen lyhyt leninki, joka tuli tunnetuksi esimerkiksi Mary Quantin luomusten myötä. Niiden helma päättyy selvästi polvien yläpuolelle. Minimekko vähensi paidan ja leningin eroa ja nykyään lyhythelmaisia leninkejä saatetaan käyttää housujen päällä.

Mikä on Jerseymekko?

Jerseymekoilla luot tyyliä arkeen Jerseymekko on nimensä mukaisesti valmistettu jerseykankaasta, joka on koneella kudottua neuloskangasta ja se on erittäin monikäyttöinen vaatekappale. Jerseymekko on ryhdikäs sekä samalla rento ja näin ollen meneekin vaikka vapaa-ajalla tai töissä sekä miksei myös juhlissa.

Mitä tarkoittaa mekko?

Sana mekko on tuntematonta alkuperää ja lienee alkujaan tarkoittanut päällysvaatetta, joka suojasi lialta ja kosteudelta. Myöhemmin sitä ruvettiin käyttämään pikkulapsen pitkän paidan tapaisesta vaatteesta, sitten yksiosaisesta naisen puvusta, leningistä, jopa hääpuvusta.

Mitä tarkoittaa A linjainen mekko?

A-linjainen mekko on istuva hartian ja rinnan kohdalta, ja levenee vyötärön kohdalta kellomaiseen muotoon. Mekkomalli on erittäin pidetty ja suosittu, sillä se on muodoltaan kaunis ja sopii useimpien naisten vartalotyypeille. Alusmekon käyttö on makuasia.

Kenelle sopii A linjainen mekko?

– A-linjaiset hameet ja mekot sopivat kaikille riippumatta siitä, oletko pieni, iso, kurvikas vai poikamainen. Vaatteet, jotka korostavat vyötärön muotoa ja levenevät alaspäin, imartelevat universaalisti jokaista vartaloa, Erlanger selostaa. Vaatemallin lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää vaatteen pintamateriaaliin.

Miten pukea y vartalo?

Y-vartalolle sopivat paidat ja puserot Pyöreä, avara, halterneck ja vesiputouskaula-aukko pehmentävät ylävartalon kulmikasta mallia. Vältä olkapäitä korostaviä yläosia, satiinia, röyhelöitä, poolopaitoja, venepääntietä, rypytettyjä hihoja, näyttäviä kuvioita tai yksityiskohtia kuten taskuja.

Mikä on liian lyhyt mekko?

Jos hame on sellainen, että se päällä joutuu vähän väliä korjailemaan helmaa esimerkiksi nykimällä sitä alaspäin, niin silloin se on liian lyhyt. Hameessa pitää pystyä liikkumaan normaalisti ja esimerkiksi kumartumaan ja kyykistymään tarvittaessa ilman vaaraa vilauttelusta.

Voiko iltapuku olla musta?

Smokki ja iltapuku Sen voi korvata myös tummalla (musta) puvulla. Naisen iltapuku on juhlavasta kankaasta valmistettu yksi- tai kaksiosainen iltapuku, jonka pituus voi nykysäännön mukaan vaihdella ministä täyspitkään. Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku tai naisten smokki.

Voiko iltapuku olla lyhyt?

Perinteisesti tumma puku naisilla tarkoittaa juhlavasta kankaasta valmistettua iltapukua. Iltapuku voi olla lähes minkä mittainen tahansa, maksimissaan kuitenkin jalkapöydän päälle. Juhlan tilaisuuden ja muodin salliessa myös lyhyempi mitta käy, kunhan asun arvokkuus säilyy.

Minkä pituinen mekko häihin?

Muista, että häihin ei pukeuduta kuten yökerhoon. Polvimittainen tai vähän sen yläpuolelle ulottuva helma on yleensä varma valinta. Mekon materiaalin on hyvä olla juhlavaa, mutta vältä kovin kimaltavia tai läpinäkyviä kankaita. Juhlavuutta asuun tuovat korut ja kampaus ja meikki.