Mitä pukea mekon kanssa?

Juhliin voi mekon lisäksi pukea jakun, neuletakin tai huivin. Mekolle hyviä vaihtoehtoja ovat housupuku tai housut ja juhlava pusero.

Voiko hautajaisiin laittaa tummansinisen mekon?

Jos mustia vaatteita ei ole, sen ei kannata antaa estää hautajaisiin osallistumista. Esimerkiksi harmaa, tummanruskea tai tummansininen vaatetus sopii myös hyvin hautajaisiin. Hautajaispukeutuminen on lähestymässä muuta juhlapukeutumista ja tiukkoja pukukoodeja harvoin enää noudatetaan täysin.

Voiko häihin laittaa punaisen mekon?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Onko hautajaisiin pakko pukeutua mustaan?

Entä onko pakko pukeutua mustaan? Lue neuvot, joiden avulla pukeudut hautajaisiin. Perinteinen hautajaisasu on musta, mutta pientä joustoa sallitaan. Jos vaatekaapista ei löydy mustaa pukua, hautajaisvaatteet voivat olla tumman sävyiset, kuten tummansiniset.

Voiko hautajaisissa käyttää koruja?

Hautajaisissa on tärkeää valita korut, jotka heijastavat tilaisuuden vakavuutta ja kunnioittavat poisnukkuneen muistoa. Hopeanväriset korut ja helmet ovat hyviä valintoja, sillä ne symboloivat puhtautta ja kunnianosoitusta. Vältä kultaisia tai liian värikkäitä koruja, sillä ne eivät yleensä sovellu tähän tilaisuuteen.

Mikä yksi kukka Arkulle?

Ruusu tai miekkalilja voi olla valkoinen hautajaisiin, mutta myös yksi punainen ruusu tai muu värikäs kukka on kaunis ele hautajaisissa. Muita suosittuja yksittäisiä hautajaiskukkia ovat esimerkiksi krysanteemi, neilikka, gerbera ja orkidea. Yksittäinen kukka on symbolinen ele viimeisenä tervehdyksenä hautaan.

Miksi häissä ei saa pukeutua valkoiseen?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Ketkä pitää kutsua häihin?

Kenet pitää ehdottomasti kutsua? – Yleensä ainakin vanhemmat, sisarukset ja lähimmät ystävät kutsutaan, mikäli hääjuhla pidetään. Usein myös isovanhemmat ovat listalla, samoin pariskunnan lapset – olivat nämä sitten yhteisiä tai jomman kumman edellisestä liitosta.

Voiko hautajaisiin mennä kutsumatta?

Hautajaisiin kutsutaan erillisellä kutsulla tai yleinen kutsu ilmaistaan kuolinilmoituksessa. Kannattaa siis lukea kuolinilmoitus. Kirkon siunaustilaisuuteen saa kuitenkin aina mennä ̶ silloinkin, kun ei tule erillistä kutsua tai kun itse muistotilaisuus on vain lähimmäisille.