Miten 1800-luvulla Pukeuduttiin?

1870- ja 1880-luvuilla yleistyivät turnyyripuvut, joissa linja oli kapeampi ja kangas kerättiin taakse. Pyrstömäistä vaikutelmaa korostettiin takaa topatuin alushamein. 1890-luvulla tyyli yksinkertaistui ja monimutkaisista alushameista luovuttiin. Naiset pukeutuivat kaksiosaisiin pukuihin.

Milloin oli viktoriaaninen aika?

Kuningatar Viktorian ainutlaatuinen 63 vuotta kestänyt valtakausi eli viktoriaaninen aikakausi (1837-1901) muovasi modernin Britannian.

Mikä oli muotia 90-luvulla?

Keskijakaus, ylisuuret jakut, flanellipaidat, hailakansiniset farkut, napapaidat ja minihameet. 90-luvun vaikutteet näyttävät vain niin muodikkailta juuri nyt. Miksi et kopioisi tyylivaikutteita suoraan 90-luvun todellisilta muoti-ikoneilta.

Milloin vaatteet keksittiin?

Tarkin arvio esitetään Floridan yliopistossa vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa, jonka mukaan vaatteita alettiin käyttää noin 170 000 vuotta sitten. Tutkimus perustuu täiden dna-analyysiin, jonka mukaan täit jakautuivat tuolloin geneettisesti pää- ja vaatetäihin.

Mitä tarkoittaa viktoriaaninen?

Viktoriaaninen aikakausi oli ajanjakso Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuosina 1837–1901, jolloin kuningatar Viktoria oli vallassa. Viktoriaaninen aikakausi on nimetty kuningatar Viktorian mukaan.

Milloin farkkutakki oli muotia?

Farkkutakin ja farkkuhousujen yhdistelmä kuuluu ikuisesti muotihistorian merkkipaaluihin, ja tämä paalu seisoo aikajanalla 80–90-lukujen kohdalla. Farkkua todella myytiin 1990-luvulla asuina, eli samaan hintaan paketoitiin esimerkiksi juuri farkkutakki ja farkkuhousut.

Miksi 90-luvulla oli lama?

Suomen 1990-luvun alun lama Sen aikana BKT laski 13 % ja työttömyys nousi 3,5 %:sta 18,9 %:iin. Lamaan vaikuttaneita syitä olivat muun muassa: 1980-luvun talouspolitiikka, johon kuului muun muassa rahamarkkinoiden liian nopea vapauttaminen sekä vahvan markan politiikkaan liittynyt kireä rahapolitiikka.

Mikä oli muotia 80-luvulla?

1980-luvun muoti oli kivipestyä, kokovalkoista sekä laskettelurinteistä ja musiikkivideoilta vaikutteensa hakevaa. Annan toimitus raottaa aikakauden yksityisiä kuva-albumeitaan. Tyylikkäitä naisia, eikö? 1980-luvun muoti näytti värikylläisyydessään yhtä vauraalta kuin kansakunnan nouseva talous.

Mihin laitan rikkinäiset vaatteet?

Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä. Hyväntekeväisyysjärjestöjen keräysastioita löytyy usein ainakin Rinki-ekopisteiltä. Eläinsuojeluyhdistyksillä on usein käyttöä vanhoille lakanoille, pyyhkeille, peitoille, tyynyille ja matoille.

Mihin huonot vaatteet?

Hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten Punainen risti, UFF, Fida ja Pelastusarmeija. Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä. Eläinsuojeluyhdistyksillä on usein käyttöä vanhoille lakanoille, pyyhkeille, peitoille, tyynyille ja matoille.