Paljonko maksaa Mittatilauspuku?

Varsinaista ylärajaa hinnoille ei ole, mutta valtaosa puvuista maksaa kuitenkin alle 1800€. Vertailuin vuoksi mainittakoon, että räätälinpuvuku maksaa alkaen 3500€. Budjettiratkaisu on teettää puku irtoliinan sijaan ns. rintaliinarakenteella, joka on teknisesti huomattavasti nopeampi valmistaa.

Minkä värinen liivi harmaan puvun kanssa?

Vaalean harmaa on joustava väri, joka toimii tummansinisen, tummanharmaan ja mustan kanssa loistavasti. Toinen loistava väri miesten puvun liiville on tummansininen. Tummansininen toimii loistavasti tummanharmaan että vaaleiden värien, yleisimmin vaalean harmaan kanssa.

Voiko häihin mennä ilman Puvuntakkia?

“Mikäli haluaa saapua juhliin ilman puvuntakkia, asia kannattaa aina varmistaa ensin hääparilta. Jos suku on perinteinen ja pariskunta haluaa vieraiden pukeutuvan perinteisesti, silloin suosittelen pukeutumaan pukuun. Miesten pukeutumisessa Suomi on kuitenkin vielä aika konservatiivinen”, Kettunen neuvoo.

Pitääkö Rippijuhlissa olla puku?

Häissä, ylioppilasjuhlissa, rippijuhlissa ja syntymäpäivillä noudatetaan Gullsténin mukaan tumma puku-koodia. Jos juhlat järjestetään ravintolassa tai juhlahuoneistossa, kutsukortissa pitäisi erikseen mainita pukukoodi.

Pitääkö puvun takki olla kiinni?

Miesten puvuissa takin alin nappi jätetään perinteen mukaan auki. Vaikka sääntö on tuttu lähes kaikille, harva kuitenkaan tietää, mistä tämä tapa oikein kumpuaa. Historian alkuvuosina puvuissa ei ollut virallista napitussääntöä, vaan miehet napittivatkin pukunsa miten milloinkin halusivat.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Miksi häihin ei saa laittaa punaista?

Punaista vaivaa erikoinen uskomus, joka liittyy häävieraiden pukeutumiseen: Jos nainen pukeutuu häissä punaiseen, tarkoittaa se sitä, että hän on maannut sulhasen kanssa.

Mitä pukea serkun rippijuhliin?

Rippilapsen läheiset pukeutuvat juhlavasti, miehet pukuun ja naiset mekkoon tai housu/hame yhdistelmäasuun. Vieraat voivat pukeutua pukuun, yhdistelmäasuun eli pikkutakkiin ja blazeriin. Solmio ei ole pakollinen mutta suotava. Asun tulee olla juhlava vaikka rippijuhlat vietetään usein rippilapsen kotona.

Voiko Rippijuhliin pukea mustaa?

Jos siinä lukee tumma puku, miten jäykästi pitää pukeutua? Häissä, ylioppilasjuhlissa, rippijuhlissa ja syntymäpäivillä noudatetaan tumma puku -koodia. Jos juhlat järjestetään ravintolassa tai juhlahuoneistossa, kutsukortissa pitäisi erikseen mainita pukukoodi. Jos ei mainita, noudata tumma puku -sääntöä.