Voiko kesällä käyttää Nilkkureita?

Vuoreton tai vain ohuesti vuorattu nilkkuri on myös täydellinen kesän festarikenkä tai milloin nyt sade saattaakaan yllättää tai tunnelma on muuten kostea. Parhaimmillaan vedenkestävissä nilkkureissa voi siis painella menemään ympäri vuoden.

Pitääkö kengät ja laukku olla samaa väriä?

Kenkien ja laukun ei tarvitse olla samaa värimaailmaa, mutta värien yhteensopivuus on syytä pitää mielessä.

Voiko mustan puvun kanssa ruskeat kengät?

Jos sinulla on klassinen musta puku tai tummanharmaa puku, sinun kannattaa valita mustat puvunkengät. Sinisen ja vaaleanharmaan puvun kanssa voit valita ruskeat tai mustat puvunkengät. Voit hyvin käyttää tennareita vähemmän muodollisiin tilaisuuksiin, mutta varmista, että ne ovat tyyliltään sopivat asukokonaisuuteen.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Minkä väristä mekkoa ei saa laittaa häihin?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.

Miten pukeutua häihin nainen?

Nainen voi pukeutua värikkäästi, mutta asun on oltava juhlava leninki, jakku- tai housupuku. Juhlavuuden määrittää ennen kaikkea materiaali. Kauniisti hohtava silkki on juhlavaa, ryppyinen puuvilla ei sitä ole. Naisen kannattaa vältellä väreistä morsiamelle varattu valkoista ja suruun liitettävää täysmustaa.

Mitä tarkoittaa jos kengät roikkuu puussa?

– Suurkaupunkien jengiläiset heittivät 1960-70 luvuilla kenkiä sähkölankoihin roikkumaan jengirajojen merkeiksi, kertoo dosentti Mikko Salasuo Nuorisotutkimusverkostosta. Myöhemmin kenkien sanoma on laajentunut. Tossuja on käytetty USA:ssa kertomaan mm. poikuuden menetyksestä, väkivallan teoista ja huumekaupasta.

Mitä Liian pienet kengät aiheuttaa?

Liian pienet jalkineet voivat aiheuttaa kovettumia ja känsiä, virheasentoja kuten vaivaisenluu,vasaravarpaat, levinnyt päkiä sekä kynsiongelmia. Liian lyhyet jalkineet saattavat myös muuttaa alaraajojen toimintoja. Punaiset jäljet varpaiden kärjissä ovat merkki, että jalkineet ovat liian lyhyet.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisilla?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.

Kenen kuuluu pitää puhe häissä?

Hääjuhlan ensimmäisen puheen pitää yleensä morsiamen isä. Yhtä hyvin onnittelupuheen voi kuitenkin pitää myös morsiamen äiti, isovanhempi tai vaikkapa eno. Muistotilaisuudessa ensimmäisen puheen pitää lähisukulainen tai ystävä. Jos juhlissa on paikalla perhepappi, myös häntä voi pyytää puhumaan.